Zwijnaardebrug opent op 23 november

Ook op- en afrit R4 opnieuw open

Maandag 12 oktober 2015 — Op maandag 23 november 2015 zullen de Zwijnaardebrug en de afrit Zwijnaarde op de buitenring van de R4 (naast de autokeuring) weer opengesteld worden voor het verkeer.

 

Grondige renovatie bleek nodig

Begin augustus begonnen De Lijn aan de vernieuwingswerkzaamheden aan de Zwijnaardebrug. Het was de bedoeling om enkel de toplaag van het asfalt en de klinkers te vervangen, wat ongeveer twee maanden zou duren. Tijdens het openbreken werd duidelijk dat de staat van de brug veel slechter was dan voorzien. Daarom werd het volledige wegdek gerenoveerd, waardoor de werkzaamheden wat langer duren dan gepland.

 

Geen grote hinder meer

Na het einde van deze werkzaamheden verwacht De Lijn geen grote hinder meer voor buurtbewoners en weggebruikers. De werken die dan nog lopen – de aanleg van de tramsporen, de afwerking van de eindhalte inclusief het dienstgebouw en de afwerking van de traminfrastructuur in Heerweg-Noord en- Zuid – hebben immers weinig impact op de omgeving. Kleine plaatselijke hinder blijft wel mogelijk. De werken voor de tramverlening naar Zwijnaarde zullen in april 2016 helemaal afgerond zijn.

 

Pegasusplan

De tramverlenging naar Zwijnaarde past binnen het Pegasusplan waarmee De Lijn en de stad Gent het tramnet in en rond Gent willen versterken. De uitbouw van het openbaar vervoer en voornamelijk een sterk tramnet moet de reiziger meer comfort en snelheid bieden en de mobiliteit in de stad garanderen. Met de uitbreiding van het tramnet wil De Lijn tegen 2025 15 miljoen extra reizigers vervoeren

Isabelle Colbrandt Woordvoerster at De Lijn Oost-Vlaanderen