Zorgeloos naar Aalst Carnaval met De Lijn

Extra aanbod op 26, 27 en 28 februari

Woensdag 22 februari 2017 — Zorgeloos carnaval vieren, dat kan met De Lijn. Om alle feestvierders naar hartje Aalst te brengen, zet De Lijn extra bussen in op zondag 26 februari. Wie met de auto komt, kan dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst bovendien gratis parkeren op twee parkeerterreinen in de rand van de stad en van daar ook gratis de bus nemen naar het feestgedruis. Wie graag tot in de late uurtjes blijft, kan gebruik maken van gratis nachtbussen op 26, 27 en 28 februari om veilig terug thuis te raken.

 

Vlot en veilig naar de carnavalstoet

Wie de stoet niet wil missen zondag, kiest best voor het openbaar vervoer. De Lijn zet extra bussen in om reizigers tijdig en vlot naar de feestzone te brengen. Er worden extra ritten voorzien op lijnen 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214. Door de festiviteiten vertrekken de bussen in Aalst in de omgeving van de Sint-Annabrug, en niet aan het busstation, en volgen ze een alternatieve reisweg. Op die lijnen gelden de normale tarieven.

Wie met de auto komt, kan die kwijt op de industrieterreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem. Vanaf Wijngaardveld vertrekt elke 12 minuten een bus richting stadscentrum, vanuit Industriezone III Erembodegem is dat elk kwartier. Er zijn heenritten van 12 tot 16.45 uur, terugrijden kan van 17 tot 22.00 uur. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn zowel de parking als de pendelbussen gratis.

 

Gratis nachtbussen

Ook feestneuzen die het graag laat maken, kunnen op De Lijn rekenen. Zondag-, maandag- en dinsdagnacht rijden nachtbussen vanaf de omgeving van de Sint-Annabrug naar 9 verschillende bestemmingen rond Aalst. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn ook de nachtbussen gratis.

 

Meer informatie

Meer informatie en de volledige dienstregeling vindt u in de speciale carnavalsfolder van De Lijn. Die kunt u verkrijgen in de Lijnwinkel in Aalst, en op heel wat plaatsen in Aalst en omgeving. U vindt de folder ook terug op www.delijn.be. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Davy Van Swael Woordvoerder at De Lijn Oost-Vlaanderen