Zorgeloos naar Aalst Carnaval met De Lijn

Extra aanbod op 26, 27 en 28 februari

Zorgeloos carnaval vieren, dat kan met De Lijn. Om alle feestvierders naar hartje Aalst te brengen, zet De Lijn extra bussen in op zondag 26 februari. Wie met de auto komt, kan dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst bovendien gratis parkeren op twee parkeerterreinen in de rand van de stad en van daar ook gratis de bus nemen naar het feestgedruis. Wie graag tot in de late uurtjes blijft, kan gebruik maken van gratis nachtbussen op 26, 27 en 28 februari om veilig terug thuis te raken.

 

Vlot en veilig naar de carnavalstoet

Wie de stoet niet wil missen zondag, kiest best voor het openbaar vervoer. De Lijn zet extra bussen in om reizigers tijdig en vlot naar de feestzone te brengen. Er worden extra ritten voorzien op lijnen 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214. Door de festiviteiten vertrekken de bussen in Aalst in de omgeving van de Sint-Annabrug, en niet aan het busstation, en volgen ze een alternatieve reisweg. Op die lijnen gelden de normale tarieven.

Wie met de auto komt, kan die kwijt op de industrieterreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem. Vanaf Wijngaardveld vertrekt elke 12 minuten een bus richting stadscentrum, vanuit Industriezone III Erembodegem is dat elk kwartier. Er zijn heenritten van 12 tot 16.45 uur, terugrijden kan van 17 tot 22.00 uur. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn zowel de parking als de pendelbussen gratis.

 

Gratis nachtbussen

Ook feestneuzen die het graag laat maken, kunnen op De Lijn rekenen. Zondag-, maandag- en dinsdagnacht rijden nachtbussen vanaf de omgeving van de Sint-Annabrug naar 9 verschillende bestemmingen rond Aalst. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn ook de nachtbussen gratis.

 

Meer informatie

Meer informatie en de volledige dienstregeling vindt u in de speciale carnavalsfolder van De Lijn. Die kunt u verkrijgen in de Lijnwinkel in Aalst, en op heel wat plaatsen in Aalst en omgeving. U vindt de folder ook terug op www.delijn.be. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge