Wielerliefhebbers massaal naar de Ronde met De Lijn

16 265 wielerliefhebbers kiezen opnieuw voor De Lijn

Op zondag 1 april zakten vele tienduizenden wielerliefhebbers af naar de Vlaamse Ardennen om er de Ronde van Vlaanderen live mee te maken. 16 265 van hen maakten opnieuw gebruik van de pendelbussen van De Lijn om hun beoogde plekje langs het parcours te bereiken. Voor het 3de jaar op rij overschrijdt De Lijn daarmee de kaap van de 16 000 reizigers. Dankzij de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Flanders Classics en de stad Oudenaarde waren de pendelbussen gratis. De sfeer op de bussen was opperbest. Alles verliep zonder incidenten

Voor het 3de jaar op rij meer dan 16 000 mensen vervoerd

De hooggespannen verwachtingen voor de Belgische wielrenners brachten zondag heel wat wielerliefhebbers naar de Vlaamse Ardennen om de Ronde van Vlaanderen live mee te maken. Net als vorig jaar legde De Lijn gratis pendelbussen in om toeschouwers vanaf pendelparkings naar het parcours van Vlaanderens Mooiste te brengen, en nadien terug naar huis.

Liefst 16 265 wielerliefhebbers maakten gebruik van de gratis pendelbussen. Voor het 3de jaar op rij overschrijdt De Lijn daarmee de kaap van de 16 000 reizigers. Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Onze chauffeurs en controleurs hebben opnieuw alles in het werk gesteld om de vele wielerliefhebbers een zorgeloze dag te bezorgen. Zij brachten de toeschouwers vlot en veilig naar het parcours. De sfeer op de bussen was zoals de Ronde zelf: fantastisch. De pendelbussen kenden opnieuw een groot succes.’

Aanbod

Net als vorig jaar werden 18 pendelbussen ingelegd op vier trajecten:

  • Oudenaarde – Kwaremont
  • Oudenaarde – aankomstzone
  • Ruien – Kwaremont – Ronse
  • Ronse – Kwaremont – Ruien

Zo konden toeschouwers vlot de grote publiekszones in Ruien, Ronse en aan de Oude Kwaremont bereiken nadat ze hun auto achterlieten op pendelparkings. De eerste bussen vertrokken ’s morgens om 9.30 uur, de laatste terugrit vatte aan om 19.30 uur.

Gedetailleerde cijfers

Traject Aantal reizigers Aantal bussen
Oudenaarde - Kwaremont 6090 5
Oudenaarde - Aankomstzone 296 1
Ruien - Kwaremont - Ronse 5615 6
Ronse - Kwarement - Ruien 4264 6
Totaal 16265 18

 

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge