Wielerliefhebbers massaal naar de Ronde met De Lijn

Opnieuw 16 500 mensen vervoerd

Op zondag 2 april zakten vele tienduizenden wielerliefhebbers af naar de Vlaamse Ardennen om er de Ronde van Vlaanderen live mee te maken. Net als vorig jaar maakten meer dan 16 500 onder hen gebruik van de bussen van De Lijn om hun beoogde plekje langs het parcours te bereiken. Dankzij de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Flanders Classics en de stad Oudenaarde waren de pendelbussen gratis. De sfeer op de bussen was opperbest. Alles verliep zonder incidenten.

Evenaring van recordjaar 2016

Het mooie weer en de hooggespannen verwachtingen voor de Belgische wielrenners brachten gisteren heel wat wielerliefhebbers naar de Vlaamse Ardennen om de Ronde van Vlaanderen live mee te maken. Net als vorig jaar legde De Lijn gratis pendelbussen in om toeschouwers vanaf pendelparkings naar het parcours van Vlaanderens Mooiste te brengen, en nadien terug naar huis.

Ruim 16 500 wielerliefhebbers maakten gebruik van de gratis pendelbussen, een evenaring van het record van vorig jaar.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Onze chauffeurs hebben opnieuw alles in het werk gesteld om de vele wielerliefhebbers een zorgeloze dag te bezorgen. Zij brachten de toeschouwers vlot en veilig naar het parcours. De sfeer op de bussen was zoals de Ronde zelf: fantastisch. De pendelbussen kenden een even groot succes als vorig jaar.’

 

Aanbod

Net als vorig jaar werden 18 pendelbussen ingelegd op vier trajecten:

  • Oudenaarde – Kwaremont
  • Oudenaarde – aankomstzone
  • Ruien – Kwaremont – Ronse
  • Ronse – Kwaremont – Ruien

Zo konden toeschouwers vlot de grote publiekszones in Ruien, Ronse en aan de Oude Kwaremont bereiken nadat ze hun auto achterlieten op pendelparkings.  De eerste bussen vertrokken ’s morgens om 9.30 uur, de laatste terugrit vatte aan om 19.30 uur. 

 

Gedetailleerde cijfers

Traject

Aantal reizigers

Aantal bussen

Oudenaarde – Kwaremont

5 423

5

Oudenaarde  - aankomstzone

343

1

Ruien – Kwaremont – Ronse

6 063

6

Ronse – Kwaremont - Ruien

4 737

6

Totaal

16 566

18

 

De Lijn vervoerde dit jaar opnieuw 16 500 wielerliefhebbers voor de Ronde van Vlaanderen. (c) Stefaan Van Hulle
De Lijn vervoerde dit jaar opnieuw 16 500 wielerliefhebbers voor de Ronde van Vlaanderen. (c) Stefaan Van Hulle
Contacteer ons
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge