Week van de controleur bij De Lijn in Oost-Vlaanderen, van 16 tot 22 oktober 2017

Controles op het correct ontwaarden van de vervoerbewijzen zoals de MOBIB-kaart

Op maandag 16 oktober 2017 start De Lijn in Oost-Vlaanderen met de 'Week van de Controleur'. Deze week besteden we tijdens de controles extra aandacht aan het correcte gebruik van de vervoerbewijzen, zoals de MOBIB-kaart. Daarnaast belichten de socialemediakanalen van De Lijn ook de andere taken van de controleur, zoals het verstrekken van informatie en het verlenen van bijstand. De 'Week van de controleur' duurt tot en met zondag 22 oktober 2017.

De controleurs van De Lijn voeren zoals altijd controles uit op vervoerbewijzen. Ze focussen daarbij onder meer op het correcte gebruik van de MOBIB-kaart.

'Het is belangrijk dat elk vervoerbewijs op een correcte manier wordt gebruikt. Een biljet, lijnkaart of MOBIB-kaart moet bij elke opstap worden gevalideerd', zegt Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen.

De socialemediakanalen van De Lijn belichten de hele week lang ook de andere taken van de controleurs.

'Ze staan dagelijks de reizigers en chauffeurs bij vragen en problemen van eender welke aard bij', aldus Glauke Vanwonterghem, hoofd Operaties & Controle in Oost-Vlaanderen. 'Ze werken hiervoor ook regelmatig samen met hulpverleners en politie.'

Dirk Busschaert:

'We willen aantonen dat het beroep van controleur heel wat meer inhoudt dan controles uitvoeren. Onze controleurs zijn bovenal mensen, die er ook zijn om onze reizigers en ons personeel te helpen. Samen met de chauffeurs, de technici en al hun andere collega's bij De Lijn zorgen ze er elke dag voor dat de bussen en trams in Oost-Vlaanderen vlot en veilig vele duizenden mensen vervoeren.'

_____

Niet voor publicatie

Dit persbericht is onder embargo tot maandag 16 oktober 2017.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge