Vlotter openbaar vervoer in Gent

Afstand tussen bushaltes geoptimaliseerd

Maandag 20 juni 2016 — Stad Gent en De Lijn streven samen naar een stipter en meer betrouwbaar openbaar vervoer in Gent. Afgelopen jaar deed De Lijn onderzoek naar de haltespreiding op enkele buslijnen. Door de afstand tussen de haltes te optimaliseren, creëren we snellere verbindingen en vlotter openbaar vervoer. Vanaf 25 juli 2016 zijn er daardoor aanpassingen op enkele buslijnen.

 

Minder tussenstops

Vanaf 25 juli 2016 worden enkele haltes afgeschaft op buslijnen 3, 14, 15, 16, 17, 18, 38, 39, 41, 43, 70, 71, 72, 73, 74, N17 en N70. Het traject van de buslijnen blijft hetzelfde, alleen worden er minder tussenstops voorzien. Een overzicht van alle afgeschafte haltes vind je hier.

 

Intern onderzoek haltes

De Lijn onderzocht  welke haltes in de praktijk kunnen geoptimaliseerd worden. Hierbij werd uitgegaan van een optimale halteafstand, rekening houdend met het aantal op- en afstappende reizigers en de bereikbaarheid van attractiepolen.

 

Alternatief op wandelafstand

Aan de betrokken haltes hangt informatie over alternatieve haltes op wandelafstand. Reizigers worden verwezen naar de dichtstbijzijnde haltes van hun buslijn.

 

Verdere aanpak

De Lijn, Stad Gent en Agentschap voor Wegen en Verkeer werken samen om de doorstroming van het openbaar vervoer te verbeteren. Hierbij doen we verder onderzoek naar het beter afstellen van verkeerslichten, voorrangsregeling, parkeermaatregelen en een goede haltespreiding.

Marianne Thysebaert Woordvoerster at De Lijn Oost-Vlaanderen