Vlotter openbaar vervoer in Gent

Afstand tussen bushaltes geoptimaliseerd

Stad Gent en De Lijn streven samen naar een stipter en meer betrouwbaar openbaar vervoer in Gent. Afgelopen jaar deed De Lijn onderzoek naar de haltespreiding op enkele buslijnen. Door de afstand tussen de haltes te optimaliseren, creëren we snellere verbindingen en vlotter openbaar vervoer. Vanaf 25 juli 2016 zijn er daardoor aanpassingen op enkele buslijnen.

 

Minder tussenstops

Vanaf 25 juli 2016 worden enkele haltes afgeschaft op buslijnen 3, 14, 15, 16, 17, 18, 38, 39, 41, 43, 70, 71, 72, 73, 74, N17 en N70. Het traject van de buslijnen blijft hetzelfde, alleen worden er minder tussenstops voorzien. Een overzicht van alle afgeschafte haltes vind je hier.

 

Intern onderzoek haltes

De Lijn onderzocht  welke haltes in de praktijk kunnen geoptimaliseerd worden. Hierbij werd uitgegaan van een optimale halteafstand, rekening houdend met het aantal op- en afstappende reizigers en de bereikbaarheid van attractiepolen.

 

Alternatief op wandelafstand

Aan de betrokken haltes hangt informatie over alternatieve haltes op wandelafstand. Reizigers worden verwezen naar de dichtstbijzijnde haltes van hun buslijn.

 

Verdere aanpak

De Lijn, Stad Gent en Agentschap voor Wegen en Verkeer werken samen om de doorstroming van het openbaar vervoer te verbeteren. Hierbij doen we verder onderzoek naar het beter afstellen van verkeerslichten, voorrangsregeling, parkeermaatregelen en een goede haltespreiding.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge