Vlot met de bus naar het nieuwe AZ Alma in Eeklo

Op woensdag 29 maart 2017 opent het nieuwe ziekenhuis AZ Alma aan de Ringlaan in Eeklo de deuren. De bussen van De Lijn rijden op het ziekenhuisterrein en brengen u tot aan de ingang van het nieuwe complex. Het ziekenhuis is vlot bereikbaar met buslijnen 58, 62 en 67 en met de belbus.

Rechtstreekse lijnen

Buslijnen 58 en 62

Nu al kunnen reizigers de site van het AZ Alma bereiken met buslijn 58 (Gent – Eeklo – Brugge) en buslijn 62 (Eeklo – Sint-Laureins – Sint-Margriete). Lijn 58 houdt elke dag om het uur halt aan het nieuwe ziekenhuis, lijn 62 enkel op weekdagen tijdens de spitsuren. Door de extra bediening van het ziekenhuis vertrekken lijnen 58 en 62 3 minuten vroeger in de richting van Eeklo dan voorheen.

Buslijn 67

Vanaf 3 april rijdt ook buslijn 67 (Gent Arteveldepark – Zomergem – Waarschoot – Eeklo) langs het AZ Alma. De bus stopt er van maandag tot vrijdag om het uur. Tijdens schoolvakanties is dat om de twee uur, behalve tijdens de spitsuren, dan houdt de bus er ook elk uur halt.

Belbus

Het nieuwe ziekenhuis is voortaan ook bereikbaar met belbus 160 (Zomergem – Lovendegem – Waarschoot), 185 (Aalter – Maldegem – Knesselare) en 195 (Meetjesland). De belbus rijdt dagelijks, maar heeft geen vaste route of dienstregeling. Hij stopt alleen aan haltes van De Lijn die vooraf worden aangevraagd bij de belbuscentrale.

Andere lijnen

Wie naar Eeklo reist met een andere buslijn, kan aan de halte Eeklo Markt vlot overstappen op lijn 58, 62 of 67 om het AZ Alma te bereiken.

Wie met de trein naar Eeklo komt, kan rekenen op een vlotte aansluiting met buslijnen 58, 62 of 67 aan het station.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Het AZ Alma wordt zonder twijfel een belangrijke attractiepool in de regio, die om een kwalitatief openbaarvervoersaanbod vraagt. We hopen dat patiënten, bezoekers en medewerkers massaal gebruik zullen maken van het openbaar vervoer om het ziekenhuis te bereiken.’

Meer info

Voor meer informatie over de dienstregeling van de verschillende lijnen en de belbus kunt u terecht op www.delijn.be

Het nieuwe ziekenhuis AZ Alma in Eeklo is vlot bereikbaar met de bussen van De Lijn. (c) Joeri Van Ootegem
Het nieuwe ziekenhuis AZ Alma in Eeklo is vlot bereikbaar met de bussen van De Lijn. (c) Joeri Van Ootegem
Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge