Verbeterd tram- en busnet in Gent vanaf 6 november 2016

De Lijn start uitgebreide communicatiecampagne

Maandag 24 oktober 2016 — De Lijn start vandaag een uitgebreide communicatiecampagne over het verbeterd tram- en busnet in Gent vanaf 6 november 2016. Er zijn nieuwe tram- en busverbindingen, grote werken die aflopen en één nieuwe werf die start. Alle veranderingen zijn op elkaar afgestemd zodat de wijzigingen op dezelfde dag ingaan.

Tramverlenging lijn 21 naar Zwijnaarde

Met meer dan 2 km extra dubbelspoor rijdt tram 21 vanaf 6 november vlot door tot aan de bibliotheek in Zwijnaarde. Tram 21 rijdt elke dag door Zwijnaarde, op weekdagen om de 10 minuten, en bedient 3 nieuwe haltes: Klaartestraat, Molen en Zwijnaarde Bibliotheek.

Door deze tramverlenging wordt buslijn 5 beperkt tot Nieuw Gent.

Nieuwe buslijn 8 van AZ Sint-Lucas naar Arteveldepark

De nieuwe buslijn 8 rijdt vanaf 6 november tussen AZ Sint-Lucas en het Arteveldepark. Buslijnen 5 en 8 bedienen een gezamenlijk traject tussen het Fratersplein en de Buggravenlaan. Op dit traject kunnen de reizigers om de 7,5 minuten een bus nemen.

Gent centrum vernieuwd

Einde KoBra-werken

Het historisch stadscentrum van Gent is vanaf begin november helemaal vernieuwd. De heraanleg van de Korenmarkt, Emilie Braunplein, de Belfortstraat en omgeving is dan achter de rug. Buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 rijden via Sint-Jacobs en de Belfortstraat naar de Korenmarkt en niet meer via Gent Zuid.

Einde werken Vleeshuisbrug - Groentenmarkt - Hoofdbrug

De werken aan de Vleeshuisbrug, de Groentenmarkt en de Hoofdbrug zijn afgerond waardoor tramlijnen 1 en 4 weer vlot door Gent centrum rijden. Er is dus geen tramonderbreking meer ter hoogte van de Korenmarkt.

Einde werken Kasteellaan

Doordat de werken aan de Kasteellaan afgelopen zijn, rijdt buslijn 6 opnieuw via de Jan Delvinlaan.

Start onderbreking tramlijn 4

De Sassekaai wordt volledig vernieuwd met brede voetpaden, een rijweg in beton en nieuwe tramsporen. Door deze ingrijpende werken wordt tramlijn 4 opgesplitst in 2 delen:

  • Gent UZ <> Muide (eindhalte Tolpoort)
  • Gentbrugge Moscou <> Muide (tijdelijke eindhalte in Voormuide)

Ontdek het aangepaste nachtnet in Gent

De nachtbussen van De Lijn hebben hetzelfde nummer en volgen hetzelfde traject als overdag. Op het nachtnet vinden dezelfde wijzigingen plaats als op het dagnet.

Meer weten?

Alle info vind je op delijn.be/gent of in de folder 'Aangepast tram- en busnet in Gent'.

Marianne Thysebaert Woordvoerster at De Lijn Oost-Vlaanderen