Uitgebreid nachtnet in Gent vanaf 17 oktober

Alle dagen bussen tot 1 uur ’s nachts

Woensdag 10 september 2014 — Gentenaars kunnen vanaf vrijdag 17 oktober rekenen op een uitgebreid en verbeterd nachtnet van De Lijn. De 8 nachtlijnen zullen vanaf dan elke dag rijden tot 1 uur ’s nachts. Met het uitgebreide nachtaanbod wil De Lijn inspelen op de behoefte aan openbaar vervoer in de late uurtjes. Het nieuwe nachtnet komt er dankzij budget van de Vlaamse regering en financiële steun van de stad Gent.

7 dagen op 7

De nieuwe nachtbussen rijden alle dagen tot 1 uur ‘s nachts. De dienstregeling blijft behouden: de bussen vertrekken in het stadscentrum om 23.30, 0.15 en 1.00 uur.  Wie naar een late theater- of filmvoorstelling gaat, kan dus met de bus terug naar huis.

 

8 nieuwe nachtlijnen

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

‘Met het nieuwe nachtnet willen we tegemoetkomen aan de behoefte van de Gentenaars en de noden van een levendige stad als Gent. Vanaf 17 oktober maken de acht nieuwe nachtlijnen de meest voorkomende verplaatsingen in Gent en omgeving mogelijk tot 1 uur ‘s nachts. Het verschil met het vorige nachtnet is dat de nieuwe nachtbussen nu hetzelfde traject en lijnnummer hebben als de bussen overdag. Alle nachtlijnen vertrekken vanop het Zuid, behalve lijn 1 die vertrekt op de Korenmarkt. Die herkenbaarheid verhoogt het gebruiksgemak.’

 

De nachtbussen volgen de trajecten van lijnen 1, 4, 24, nachtlijn N3 bedient Gentbrugge en Mariakerke, N5 gaat tot Zwijnaarde en N17 rijdt van P+R Oostakker tot Drongen dorp. Oostakker dorp krijgt nachtbus N70 en nachtlijn N76 gaat tot Sint-Denijs-Westrem dorp. De tramlijnen 1, 4 en 24 worden in het nachtaanbod vervangen door bussen.

 

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken stad Gent:

‘We juichen het nachtnet toe, nu kunnen mensen na een avondje uit in onze bruisende stad op een vlotte manier met het openbaar vervoer terugkeren. De stad Gent heeft hier een belangrijke financiële inspanning voor geleverd, de Gentenaars zaten hier echt op te wachten.’

Netplan nieuwe nachtnet Gent vanaf 17 oktober 2014
Isabelle Colbrandt woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen at De Lijn