Uitgebreid nachtnet in Gent vanaf 17 oktober

Alle dagen bussen tot 1 uur ’s nachts

Gentenaars kunnen vanaf vrijdag 17 oktober rekenen op een uitgebreid en verbeterd nachtnet van De Lijn. De 8 nachtlijnen zullen vanaf dan elke dag rijden tot 1 uur ’s nachts. Met het uitgebreide nachtaanbod wil De Lijn inspelen op de behoefte aan openbaar vervoer in de late uurtjes. Het nieuwe nachtnet komt er dankzij budget van de Vlaamse regering en financiële steun van de stad Gent.

7 dagen op 7

De nieuwe nachtbussen rijden alle dagen tot 1 uur ‘s nachts. De dienstregeling blijft behouden: de bussen vertrekken in het stadscentrum om 23.30, 0.15 en 1.00 uur.  Wie naar een late theater- of filmvoorstelling gaat, kan dus met de bus terug naar huis.

 

8 nieuwe nachtlijnen

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

‘Met het nieuwe nachtnet willen we tegemoetkomen aan de behoefte van de Gentenaars en de noden van een levendige stad als Gent. Vanaf 17 oktober maken de acht nieuwe nachtlijnen de meest voorkomende verplaatsingen in Gent en omgeving mogelijk tot 1 uur ‘s nachts. Het verschil met het vorige nachtnet is dat de nieuwe nachtbussen nu hetzelfde traject en lijnnummer hebben als de bussen overdag. Alle nachtlijnen vertrekken vanop het Zuid, behalve lijn 1 die vertrekt op de Korenmarkt. Die herkenbaarheid verhoogt het gebruiksgemak.’

 

De nachtbussen volgen de trajecten van lijnen 1, 4, 24, nachtlijn N3 bedient Gentbrugge en Mariakerke, N5 gaat tot Zwijnaarde en N17 rijdt van P+R Oostakker tot Drongen dorp. Oostakker dorp krijgt nachtbus N70 en nachtlijn N76 gaat tot Sint-Denijs-Westrem dorp. De tramlijnen 1, 4 en 24 worden in het nachtaanbod vervangen door bussen.

 

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken stad Gent:

‘We juichen het nachtnet toe, nu kunnen mensen na een avondje uit in onze bruisende stad op een vlotte manier met het openbaar vervoer terugkeren. De stad Gent heeft hier een belangrijke financiële inspanning voor geleverd, de Gentenaars zaten hier echt op te wachten.’

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Isabelle Colbrandt woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge