Tramverkeer in Gent herneemt na woningbrand in Brabantdam

Dienstverlening vóór de middag terug normaal

Het tramverkeer in Gent raakt stilaan terug op gang. Vanmorgen konden de Gentse trams niet uitrijden door een woningbrand in de Brantdam. De hulpdiensten stelden een veiligheidszone in, die zopas werd opgeheven. Nog vóór de middag zal de dienstverlening op het Gentse tramnet terug normaal verlopen.

Woningbrand in Brabantdam

Rond 04.30 uur vanmorgen brak in de Vlaanderenstraat / Brabantdam een dakbrand uit in een woning. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en stelden een veiligheidszone in. De Lijn schakelde om veiligheidsredenen een deel van de bovenleiding van de tram in de Brabantdam uit. Daardoor was geen tramverkeer mogelijk tussen Gent Zuid en de Korenmarkt.

 

Tramverkeer vier uur verstoord

Door het vroege uur van de brand, waren nog geen trams van De Lijn uitgereden. Alle trams vertrekken ’s morgens in de stelplaatsen van De Lijn in Gentbrugge en rijden via Gent Zuid naar hun bestemming. Gent Zuid is opgenomen in de normale reisweg van lijnen 2 (Melle Leeuw – Zwijnaarde) en 4 (as Gentbrugge Moscou – Muide). De trams van lijn 1 (Flanders Expo – Evergem) en de trams die de as Muide – UZ bedienen op lijn 4, rijden enkel bij het begin en einde van de dienst langs daar.

Door de brand in de Brabantdam werd lijn 1 niet bediend. Op lijn 2 reden enkel trams tussen Melle Leeuw en Gent Zuid. Op lijn 4 konden enkel trams rijden tussen Gentbrugge Moscou en Gent Zuid. De Lijn raadde reizigers aan om de bus te nemen, en voorzag pendelbussen die een deel van de trambediening overnamen.

Technici van De Lijn voerden in de loop van de ochtend ook tramvoertuigen voor lijn 1 aan met de vrachtwagen, om op die lijn ook een beperkt tramaanbod te voorzien.

 

Tramverkeer herneemt rond 10 uur

Rond 10 uur gaf de brandweer de zone vrij en kon De Lijn de bovenleiding terug in dienst nemen. De trams van De Lijn zijn intussen allemaal uitgereden. Het tramverkeerkeer in Gent zal nog vóór de middag terug normaal verlopen.

Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge