Tramverkeer in Gent ernstig verstoord door brand - UPDATE

De Lijn verwijst naar busnet als alternatief

Door een woningbrand in de Brabantdam in Gent is het verkeer op het hele Gentse tramnet ernstig verstoord. De Lijn verwijst reizigers naar het busnet als alternatief. De vervoermaatschappij legt bijkomend pendelbussen in. De hinder houdt wellicht nog de hele ochtend aan.

Tramverkeer ernstig verstoord

Rond 4.30 uur vanmorgen brak in de Vlaanderenstraat / Brabantdam een dakbrand uit in een woning. De hulpdiensten zijn ter plaatse en stelden een veiligheidszone in. De Lijn schakelde  om veiligheidsredenen een deel van de bovenleiding van de tram in de Brabantdam uit. Daardoor is geen tramverkeer mogelijk tussen Gent Zuid en de Korenmarkt.

Dat levert sinds vanmorgen  ernstige problemen op voor alle tramlijnen in Gent:

  • Lijn 1 werd niet bediend: alle trams van lijn 1 rijden in de vroege ochtend via Gent Zuid en de Korenmarkt naar hun vast traject en dat was nu niet mogelijk. De normale reisweg van lijn 1 op het traject Flanders Expo - Evergem loopt niet via Gent Zuid.
  • Lijn 2 kon enkel rijden  tussen Melle Leeuw en Gent Zuid.
  • Lijn 4 kon enkel rijden tussen Gentbrugge Moscou en Gent Zuid.

Volgens de hulpdiensten kan de hinder nog enkele uren duren.

 

Alternatieven voor reizigers

De bus

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te beperken en raadt reizigers aan de bus te nemen in plaats van de tram.

Voor informatie over de dienstregeling kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be. Reizigers kunnen ook bellen naar het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/minuut) of de app van De Lijn gebruiken (beschikbaar voor iPhone en Android).

 

Aanvullend aanbod

De Lijn stelt intussen alles in het werk om een bijkomend aanbod te voorzien. Technici voeren momenteel tramvoertuigen voor lijn 1 aan met de vrachtwagen. Zo tracht De Lijn het tramaanbod op lijn 1 stelselmatig op te drijven, maar dat vraagt de nodige tijd.

De vervoermaatschappij legt ook pendelbussen in op verschillende trajecten:

  • Lijn 1: pendelbussen tussen Korenmarkt – Flanders Expo enerzijds en Korenmarkt – Evergem anderzijds.
  • Lijn 2: pendelbussen tussen Gent Zuid en Zwijnaarde. De as Melle Leeuw – Gent Zuid wordt met de tram bediend.
  • Lijn 4: pendelbussen op het traject Gent Zuid – Muide – Gent Sint-Pieters. De as Gentbrugge Moscou – Gent Zuid wordt met de tram bediend. Reizigers die naar het UZ willen, nemen best buslijn 5 of 8.
Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge