Persuitnodiging hoffelijkheidsactie Gent, 27 oktober

De Lijn daagt 3 Gentse scholen uit op Korenmarkt

Op donderdag 27 oktober organiseert De Lijn een positieve actie rond hoffelijkheid en wederzijds respect op het openbaar vervoer. Leerlingen van 3 Gentse middelbare scholen (Hotelschool Gent, Benedictuspoort Ledeberg en Middenschool Koninklijk Lyceum Gent) gaan op de Korenmarkt de strijd aan voor de meest hoffelijke school. 

 

Wat houdt de actie in?

  • Hoffelijkheidsspreuken: vooraf kregen de scholen lesmateriaal rond sensibilisering en bedachten de leerlingen leuke hoffelijkheidsspreuken. Deze spreuken zitten nu in fortune cookies en worden op de actiedag door hen zelf uitgedeeld aan reizigers.
  • Bus poetsen: elke school neemt één bus van De Lijn onder handen met spons en dweil. Een jury van Lijncontroleurs oordeelt over de netheid van de bussen en het enthousiasme van de teams.
  • Quizvragen: door vragen rond hoffelijkheid juist te beantwoorden, winnen de leerlingen poetsmateriaal.
  • Tekstballonnen: om wederzijds respect te doen groeien, vullen de leerlingen tekstballonnen aan met positieve boodschappen. Het is de bedoeling dat zij daarna een foto nemen met hun tekstballon en iemand van De Lijn.
  • Evacuatieoefening: als kers op de taart gaat de hele klas door een rokende bus.

Waar?

Korenmarkt

Wanneer?

Donderdag 27 oktober 2016, tussen 13.30 uur en 15.30 uur

Graag bevestigen

U bent welkom op de Korenmarkt in Gent vanaf 13.30 uur. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Marianne Thysebaert, woordvoerster van De Lijn Oost-Vlaanderen op het nummer 0479 77 87 62 of via marianne.thysebaert@delijn.be. 

Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge