Persuitnodiging hoffelijkheidsactie Gent, 27 oktober

De Lijn daagt 3 Gentse scholen uit op Korenmarkt

Woensdag 26 oktober 2016 — Op donderdag 27 oktober organiseert De Lijn een positieve actie rond hoffelijkheid en wederzijds respect op het openbaar vervoer. Leerlingen van 3 Gentse middelbare scholen (Hotelschool Gent, Benedictuspoort Ledeberg en Middenschool Koninklijk Lyceum Gent) gaan op de Korenmarkt de strijd aan voor de meest hoffelijke school. 

 

Wat houdt de actie in?

  • Hoffelijkheidsspreuken: vooraf kregen de scholen lesmateriaal rond sensibilisering en bedachten de leerlingen leuke hoffelijkheidsspreuken. Deze spreuken zitten nu in fortune cookies en worden op de actiedag door hen zelf uitgedeeld aan reizigers.
  • Bus poetsen: elke school neemt één bus van De Lijn onder handen met spons en dweil. Een jury van Lijncontroleurs oordeelt over de netheid van de bussen en het enthousiasme van de teams.
  • Quizvragen: door vragen rond hoffelijkheid juist te beantwoorden, winnen de leerlingen poetsmateriaal.
  • Tekstballonnen: om wederzijds respect te doen groeien, vullen de leerlingen tekstballonnen aan met positieve boodschappen. Het is de bedoeling dat zij daarna een foto nemen met hun tekstballon en iemand van De Lijn.
  • Evacuatieoefening: als kers op de taart gaat de hele klas door een rokende bus.

Waar?

Korenmarkt

Wanneer?

Donderdag 27 oktober 2016, tussen 13.30 uur en 15.30 uur

Graag bevestigen

U bent welkom op de Korenmarkt in Gent vanaf 13.30 uur. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Marianne Thysebaert, woordvoerster van De Lijn Oost-Vlaanderen op het nummer 0479 77 87 62 of via marianne.thysebaert@delijn.be.