Op zondag 7 oktober 2018 enkel busverbinding tussen Gent Sint-Pieters en Flanders Expo

Tramlijn 1 beperkt tot Gent Sint-Pieters

Op zondag 7 oktober 2018 is er tussen Gent Sint-Pieters en Flanders Expo enkel een busverbinding. Door werken aan een spoorwissel ter hoogte van het Koningin Maria Hendrikaplein kan tramlijn 1 niet doorrijden naar Flanders Expo. Tramlijn 1 wordt beperkt tot het Sint-Pietersstation. Reizigers kunnen op- en afstappen aan perron 18 in plaats van aan de gebruikelijke perrons 1 en 2.

Reizigers worden voor het traject tussen Gent Sint-Pieters en Flanders Expo doorverwezen naar de buslijnen 76, 77 en 78, versterkt met een extra pendelbus. Door de werken stoppen deze bussen aan het Koningin Mathildeplein. Richting Flanders Expo vertrekt de bus aan perron 25, komende van Flanders Expo worden de reizigers afgezet aan perron 23. Aan Flanders Expo kunnen reizigers op- en afstappen aan de gebruikelijke bushalte Bovenhove.

Zondag 7 oktober is een shoppingzondag: de pendelbus - net zoals de andere lijnen van, door en naar Gent - is gratis.

Op maandag 8 oktober zal tramlijn 1 opnieuw normaal rijden. Voor meer informatie over de werken verwijzen we door naar www.delijn.be/gent en www.projectgentsintpieters.be.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge