Nieuwste Albatrostram vanaf morgen op de sporen in Gent

Op lijn 1 tussen Flanders Expo en Evergem

Vanaf morgen kunnen reizigers in Gent meerijden met de allernieuwste Albatrostram. Die is 43 meter lang, biedt plaats aan 300 reizigers en is voorzien van luxueuze zetels uit gerecycleerd leder. De Lijn stelde de nieuwe tram vandaag voor in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.

De nieuwste Albatrostram werd op 30 januari geleverd bij De Lijn in Oost-Vlaanderen en vormt de eerste van 16 nieuwe extralange lagevloertrams die De Lijn dit jaar in dienst neemt.

 

3 miljoen euro per tram

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts: ‘Met een budget van ongeveer 3 miljoen euro per Albatrostram zorgen we voor een groter en sterker aanbod in Gent. Zo wil ik nog meer mensen verleiden om te kiezen voor comfortabel en vlot openbaar vervoer en halen we auto’s van de weg. Een volle Albatrostram is immers goed voor zo’n 240 auto’s.’

 

27 % meer reizigerscapaciteit

Naarmate de 16 nieuwe Albatrostrams geleverd worden, neemt De Lijn oudere PCC’s uit dienst en herschikt ze de trams over de verschillende lijnen. Zo zal De Lijn vanaf dit najaar in Gent 27 % meer reizigers kunnen vervoeren met de tram dan vandaag.

Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw: ‘De stad Gent juicht elke investering in openbaar vervoer toe. Het openbaar vervoer krijgt ook een belangrijke rol in het nieuwe Circulatieplan, dat binnenkort in werking treedt. Duurzame vervoersmiddelen zoals tram en fiets worden de vlotste manier om je in de binnenstad van het ene punt naar het andere te begeven.’

 

Meer comfort voor alle reizigers

De nieuwste Albatrostram biedt plaats aan 300 reizigers en kreeg met zetels uit recuperatieleder een luxueuze uitvoering.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Dit is de modernste tram die je momenteel op de markt vindt. Hij is niet alleen ruim en comfortabel, maar ook optimaal toegankelijk dankzij de lage vloeren, rolstoelplaatsen en ruime platformen aan de dubbele deuren. Geleidelijk aan zal je steeds meer van dit type tram zien rijden in Gent. De tweede Albatrostram van deze reeks van 16 werd immers afgelopen nacht geleverd en wordt binnen enkele weken in dienst genomen.’

Reizigers kunnen de nieuwste Albatrostram vanaf morgen 1 maart zelf ontdekken, op lijn 1, tussen Flanders Expo en Evergem.

Contacteer ons
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge