Nieuwe tramverlenging Zwijnaarde feestelijk geopend

Tramlijn 21 rijdt door tot Zwijnaarde Bibliotheek

Een snelle, vlotte en comfortabele verbinding van Zwijnaarde naar Gent Sint-Pietersstation en Gent Centrum. Vanaf vandaag is het zover: tramlijn 21 rijdt vanuit Melle door tot Zwijnaarde Bibliotheek. En dat is niet alles: samen met de Stad Gent, Farys en AWV zorgde De Lijn voor een nieuw straatbeeld van de oude heirbaan.

Vlotte verbinding Zwijnaarde - Gent

Met ongeveer 2 kilometer extra dubbelspoor en 3 nieuwe haltes, rijdt tramlijn 21 in 15 minuten vlot tussen Zwijnaarde en het Sint-Pietersstation. Op weekdagen rijdt de tram er om de 10 minuten. Zowel voor de inwoners, handelaars als bedrijven betekent dit een nieuwe, vlotte en comfortabele verbinding.

Feestelijke inhuldiging

Samen met Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken, Daniël Termont, burgemeester van de Stad Gent, Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare werken van de Stad Gent en de inwoners van Zwijnaarde, werd het nieuwe tramtraject vandaag feestelijk ingehuldigd.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

De werken liepen niet van een leien dakje en we weten dat we veel geduld vroegen van de inwoners van Zwijnaarde. We willen hen hier dan ook voor bedanken.

Zo’n 5 000 omwonenden kregen een uitnodiging voor het openingsfeest in de bus samen met een gratis 10-rittenkaart om meteen het nieuwe aanbod uit te proberen.

1 500 omwonenden waren aanwezig om te klinken op de nieuwe tramverlenging. De hermelijntram die voor het eerst het nieuwe tramtraject inreed, werd voorgegaan door een oude dieseltram, verwijzend naar de dieseltrams die voor het laatst in 1954 in Zwijnaarde reden.                                                                               

Grondige heraanleg

Tramprojecten zijn meer dan alleen maar sporen trekken. Bij de tramverlenging in Zwijnaarde werden Heerweg-Noord en -Zuid grondig gerenoveerd. De straten werden heraangelegd met brede voet- en fietspaden. Er kwamen nieuwe rioleringen en een nieuw wegdek. We bouwden trambruggen over de Ringvaart en de E40 en legden buurtparkings en een nieuwe eindhalte aan.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge