Nieuwe nachtnet Gent rijdt vanaf vrijdag 17 oktober

Elke dag 8 nachtlijnen tot 1 uur ’s nachts

Gentenaars kunnen vanaf vrijdag 17 oktober elke avond tot 1 uur rekenen op de nachtbussen van De Lijn om de stad te beleven. Met het uitgebreide nachtaanbod wil De Lijn inspelen op de behoefte aan openbaar vervoer in de late uurtjes. Het nieuwe nachtnet komt er dankzij budget van de Vlaamse regering en financiële steun van de stad Gent.

 

'Veilig thuis met de nachtbus' 
Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

‘We zijn heel tevreden dat het nieuwe nachtnet vanavond van start gaat. Gentenaars kunnen zo genieten van een avondje cultuur, een lekker etentje, een film  en daarna veilig met de nachtbus naar huis. Dus een warme oproep aan alle Gentenaars: beleef je stad volop en maak gebruik van het nieuwe nachtnet om veilig thuis te geraken.’


Alle dagen van de week
De nieuwe nachtbussen rijden alle dagen van de week tot 1 uur ‘s nachts. De tramlijnen 1, 4 en 24 worden in het nachtaanbod vervangen door bussen. Nachtlijn N3 bedient Gentbrugge en Mariakerke, N5 gaat tot Zwijnaarde en N17 rijdt van P+R Oostakker tot Drongen dorp. Oostakker dorp krijgt nachtbus N70 en nachtlijn N76 gaat tot Sint-Denijs-Westrem dorp.

 

Vlotte overstap tussen nachtbussen

Het verschil met het vorige nachtnet is dat de nieuwe nachtbussen nu hetzelfde traject en lijnnummer hebben als de bussen overdag. Die herkenbaarheid verhoogt het gebruiksgemak.

Alle nachtlijnen behalve lijn 1 komen op drie tijdstippen samen aan Gent Zuid: 23.30, 0.15 en 1 uur. Lijn 1 vertrekt op de Korenmarkt. Alle informatie over de nachtbussen staat op www.delijn.be/gent.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge