Nieuwe nachtnet Gent rijdt vanaf vrijdag 17 oktober

Elke dag 8 nachtlijnen tot 1 uur ’s nachts

Vrijdag 17 oktober 2014 — Gentenaars kunnen vanaf vrijdag 17 oktober elke avond tot 1 uur rekenen op de nachtbussen van De Lijn om de stad te beleven. Met het uitgebreide nachtaanbod wil De Lijn inspelen op de behoefte aan openbaar vervoer in de late uurtjes. Het nieuwe nachtnet komt er dankzij budget van de Vlaamse regering en financiële steun van de stad Gent.

 

'Veilig thuis met de nachtbus' 
Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

‘We zijn heel tevreden dat het nieuwe nachtnet vanavond van start gaat. Gentenaars kunnen zo genieten van een avondje cultuur, een lekker etentje, een film  en daarna veilig met de nachtbus naar huis. Dus een warme oproep aan alle Gentenaars: beleef je stad volop en maak gebruik van het nieuwe nachtnet om veilig thuis te geraken.’


Alle dagen van de week
De nieuwe nachtbussen rijden alle dagen van de week tot 1 uur ‘s nachts. De tramlijnen 1, 4 en 24 worden in het nachtaanbod vervangen door bussen. Nachtlijn N3 bedient Gentbrugge en Mariakerke, N5 gaat tot Zwijnaarde en N17 rijdt van P+R Oostakker tot Drongen dorp. Oostakker dorp krijgt nachtbus N70 en nachtlijn N76 gaat tot Sint-Denijs-Westrem dorp.

 

Vlotte overstap tussen nachtbussen

Het verschil met het vorige nachtnet is dat de nieuwe nachtbussen nu hetzelfde traject en lijnnummer hebben als de bussen overdag. Die herkenbaarheid verhoogt het gebruiksgemak.

Alle nachtlijnen behalve lijn 1 komen op drie tijdstippen samen aan Gent Zuid: 23.30, 0.15 en 1 uur. Lijn 1 vertrekt op de Korenmarkt. Alle informatie over de nachtbussen staat op www.delijn.be/gent.

Campagnebeeld van het nieuwe nachtnet van De Lijn in Gent. Het net gaat van start op vrijdag 17 oktober 2014.
Netplan van het nieuwe nachtnet van De Lijn in Gent. Het net gaat van start op 17 oktober 2014.
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen at De Lijn