Nieuwe inwoners Gent krijgen gratis Lijnkaart en korting op autodelen

5 Groene Mobizones tonen Gentenaars duurzame mobiliteit voor de deur

Nieuwe inwoners van Gent krijgen een gratis Lijnkaart van 10 euro en korting op een abonnement voor cambio autodelen. Met het initiatief wil de vervoermaatschappij nieuwe Gentenaars laten kennismaken met het aanbod aan duurzaam vervoer voor hun deur. Een folder met Groene Mobizones maakt duidelijk welk aanbod vlakbij ligt.

 

Folder over 5 Groene Mobizones in Gent

De inwoners van de vijf zogenaamde Groene Mobizones krijgen een op maat gemaakte folder in de brievenbus met informatie over het duurzame vervoersaanbod voor hun deur. Een Groene Mobizone is een gebied met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan duurzame vervoermiddelen: openbaar vervoer met de trein, tram en bus, en cambio autodelen. De folder bevat een persoonlijke code, waarmee de inwoners op www.delijn.be/groenemobizone voordelen kunnen bekomen.

 

Gratis Lijnkaart en lidmaatschap cambio autodelen

De Lijn geeft inwoners van een Groene Mobizone een gratis Lijnkaart van 10 euro. Daarnaast kunnen abonnees van de vervoermaatschappij één jaar cambio-klant worden zonder abonnementskosten, een besparing van 96 euro. Wie nog geen abonnement van De Lijn heeft, kan 2 maanden het autodeelproject cambio testen zonder instap- of abonnementskosten. Alleen het uur- en kilometertarief worden aangerekend.

 

'Duurzame mobiliteit voor nieuwe inwoners'

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen:

'Mensen staan er onvoldoende bij stil wat de vervoermogelijkheden zijn in hun buurt. Ze weten wel dat er een bus of tram rijdt, maar niet dat er ook een autodeelproject van cambio is. Vanuit De Lijn spelen we steeds meer in op comobiliteit en duurzaam vervoer. Met een zeer gericht kennismakingsaanbod willen we inwoners sensibiliseren over het aanbod aan duurzame vervoermodi vlak voor hun deur. Tegelijk  willen we hen ook aanzetten tot actie.'

 

Over comodaliteit en De Lijn

De verkeersdrukte in en rond de steden neemt alsmaar toe. Om een compleet verkeersinfarct te vermijden en de leefbaarheid van de steden te vrijwaren, zouden meer mensen vaker voor openbaar vervoer moeten kiezen. Maar dan moet het openbaar vervoer wel mee evolueren en een brede waaier aan mogelijkheden bieden. Daarom heeft De Lijn haar rol van openbaar-vervoeraanbieder bijgestuurd en richt ze zich meer op comodaliteit.

Omdat mensen er onvoldoende bij stilstaan wat de mogelijkheden zijn in hun buurt, wijst De Lijn hen op de aanwezigheid van ander duurzaam vervoer en op de mogelijke  slimme combinaties ervan. Waar de bus alleen geen oplossing biedt, kan de bus in combinatie met bijvoorbeeld autodelen dat wel doen. Vandaar het initiatief om de inwoners van de Groene Mobizones in Gent te informeren over de vele mogelijkheden in hun onmiddellijke omgeving.

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge