Met De Lijn naar Vlaanderens Mooiste

Gratis pendelbussen naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen op 2 april

Op zondag 2 april vindt de 101ste editie plaats van de Ronde van Vlaanderen. De Lijn legt dit jaar opnieuw 4 pendeldiensten in om toeschouwers naar het parcours van Vlaanderens Mooiste te brengen. Dankzij de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Flanders Classics en de stad Oudenaarde zijn de pendelbussen gratis.

 

16 500 wielerliefhebbers

Op 2 april wordt de driehoek Kluisbergen – Ronse – Oudenaarde  autovrij gemaakt voor de Ronde. De Lijn legt pendelbussen in die de toeschouwers naar de grote publiekszones brengen in Kluisbergen (Ruien), Ronse en aan de Oude Kwaremont. Er rijden 18 bussen op vier trajecten. Zo hoeven de wielerliefhebbers geen moment actie te missen. Vorig jaar, voor de jubileumeditie van Vlaanderens Mooiste, maakten 16 500 wielerliefhebbers gebruik van dat aanbod.

Davy Van Swael, woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Dankzij de pendelbussen hebben toeschouwers een snel en milieuvriendelijk alternatief voor de wagen. Ze kunnen hun auto ’s ochtends achterlaten in een aantal grote parkeerzones en daar de pendelbus nemen. Zo kunnen ze tijdig een plaatsje uitzoeken om geen moment van de actie te missen. Tijdens de doortocht van de renners valt het verkeer tijdelijk stil, maar daarna beginnen de bussen terug te rijden. De laatste bus naar terug naar de  parkings vertrekt pas om 19.30 uur. Mensen hebben dus rustig de tijd om na te kaarten over de koers of de overwinning van hun favoriet te vieren.’

 

Pendel Oudenaarde – Kwaremont

Wielerliefhebbers kunnen met de pendelbus vanaf parking De Bruwaan in Oudenaarde naar de Oude Kwaremont. De eerste heenrit vertrekt om 9.30 uur, de laatste om 12.30 uur. Terugreizen kan vanaf 16.30 uur. De laatste terugrit vertrekt aan de Oude Kwaremont om 19.30 uur. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur vertrekt een pendelbus om de 20 minuten, de rest van de dag is dat om de 13 minuten. Een rit duurt ongeveer 25 minuten.

Wie met de trein naar Oudenaarde komt, kan deze pendelbus nemen aan de halte Shopping Center aan de Gentstraat.

 

Pendelbus Oudenaarde – Aankomstzone

Wie op De Bruwaan parkeert of met de trein komt, kan ook vlot naar de aankomstzone. Tussen 11.30 uur en 14.30 uur vertrekt om het halfuur een bus op dat traject. De ritduur bedraagt ongeveer 12 minuten. De eerste heenrit naar de aankomstzone vertrekt om 11.30 uur aan De Bruwaan, de laatste om 14 uur. Terugreizen kan vanaf 17 uur. De laatste terugrit vanaf de aankomstzone vertrekt om 19.30 uur.

 

Pendelbussen Ruien – Kwaremont – Ronse en Ronse – Kwaremont – Ruien

Wie vanuit Ruien of Ronse de actie op de Oude Kwaremont of Paterberg wil meemaken, kan vanaf 9.30 uur de pendelbus nemen in Kerkhove (Ruien) en aan de halte Klijpe Kerk (Ronse). Elke 7,5 minuten stopt er een bus aan de haltes. De bussen doen er ongeveer 13 minuten over om de Oude Kwaremont te bereiken. De bussen vanuit Ruien rijden daarna door naar Ronse, en omgekeerd. De laatste heenritten vertrekken telkens om 13.30 uur. Terugreizen kan vanaf 16.30 uur. De laatste terugritten naar Ruien en Ronse vertrekken in de omgeving van de Oude Kwaremont om 19.30 uur.

 

Meer informatie

Wie de Ronde van Vlaanderen live wil meemaken, kan voor meer informatie over de dienstregeling van de gratis pendelbussen, de trajecten en (tussen)haltes terecht op www.delijn.be en www.rondevanvlaanderen.be.

 

Opgelet: mogelijke hinder voor het gewone openbaar vervoer

De gewone buslijnen die in Oost-Vlaanderen het traject van de Ronde van Vlaanderen doorkruisen, kunnen op zondag 2 april hinder ondervinden, waarvan de duur en de omvang niet exact te voorspellen vallen. De wielrenners vertrekken in Antwerpen en doorkruisen het Waasland, de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen. De Lijn vraagt haar reizigers om daar rekening mee te houden en zich te informeren op www.delijn.be.

Wielerliefhebbers hoeven dankzij de gratis pendelbussen van De Lijn geen moment van de Ronde van Vlaanderen te missen. (c) Stefaan Van Hulle
Wielerliefhebbers hoeven dankzij de gratis pendelbussen van De Lijn geen moment van de Ronde van Vlaanderen te missen. (c) Stefaan Van Hulle
Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn,De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn,De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge