Gratis op oudejaarsnacht met de feestbussen van De Lijn dankzij de Provincie Oost-Vlaanderen

Dankzij de Provincie Oost-Vlaanderen rijden de Oudejaarsnachtbussen van De Lijn dit jaar opnieuw gratis in Oost-Vlaanderen. 

 

Gratis, duurzaam en veilig

Peter Hertog, Gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit “Bedoeling is om de feestvierders een duurzaam, betaalbaar en veilig alternatief te bieden voor de wagen. Door gratis extra openbaar vervoer aan te bieden tijdens de jaarwisseling in Oost-Vlaanderen, zorgen de Provincie en De Lijn ervoor dat iedereen de mogelijkheid heeft om het jaar zonder zorgen in te zetten.”

De Provincie Oost-Vlaanderen promoot en investeert in het gebruik van het openbaar vervoer als een waardevol vervoersalternatief dat betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen en investeert voor deze gratis feestbussen op oudejaar 12 500 euro.

 

Fuiven met de bus
Ook dit jaar zijn tal van evenementen en fuiven vlot bereikbaar met de feestbussen zoals Big bang in De Casino in Sint-Niklaas, Xtravaganza in Aalst, Feest! in Deinze, Exit in Lokeren en Utopia in Gent. In Oost-Vlaanderen legt De Lijn 35 feestbussen in die rijden tot in de vroege uurtjes en tot in alle uithoeken van Oost-Vlaanderen. De bussen vertrekken vanuit de regio’s Sint-Niklaas, Aalst en Gent. Overstappen van de ene feestlijn op de andere is mogelijk, waardoor het netwerk een hoog feestgehalte krijgt om naar uit te kijken.

 

Uitgebreide infocampagne

Via folders, affiches en radiospotjes wordt dit gratis aanbod uitgebreid gecommuniceerd. Alle info zoals het traject of de dienstregelingen zal vanaf begin december terug te vinden zijn op www.delijn.be/oudjaar

 

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt De Lijn
Isabelle Colbrandt De Lijn
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge