Gentse Albatrossen kondigen voortaan haltes aan

Albatrostrams brengen uitgebreide reisinformatie in beeld en geluid

Vanaf 21 december 2016 tilt De Lijn de reizigersinformatie aan boord van de trams naar een hoger niveau. De recentste trams die op lijn 1 rijden, de zogenaamde Albatrostrams, bieden vanaf dan uitgebreide reizigersinformatie aan in beeld en geluid. Zo investeert De Lijn in klantgerichtheid en toegankelijkheid van de voertuigen.

Reizigers die vanaf 21 december 2016 de Albatrostram nemen op lijn 1 tussen Flanders Expo en Evergem, worden beter geïnformeerd over hun traject. De Lijn neemt vanaf dan op de trams een nieuw systeem in dienst dat visueel en auditief reisinformatie aanbiedt. Die informatie beperkt zich niet tot de aankondiging van de volgende halte, maar gaat een stap verder.

Uitgebreide reizigersinformatie

De Albatrostrams zijn 43 meter lang. Op drie plaatsen in de tram bevinden zich schermen die actuele reisinformatie zullen aanbieden. Zo zien de reizigers waar ze zich bevinden op het traject van de tram en wat de volgende halte wordt.

Dankzij het nieuwe systeem kan De Lijn ook bijkomende informatie aanbieden. Wanneer de tram een halte nadert, verschijnt informatie over de overstapmogelijkheden op andere bussen en trams van De Lijn. Bevindt die halte zich nabij een treinstation, Park and Ride, museum of Lijnwinkel, dan wordt dat ook aangegeven.

Het informatieaanbod op de schermen wordt ondersteund met een gesproken halteaankondiging.

Ook bij toekomstige trams

Voorlopig zijn enkel de 10 Albatrostrams die op lijn 1 tussen Flanders Expo en Evergem rijden uitgerust met het systeem. Met gemiddeld bijna 33 000 reizigers per weekdag is lijn 1 de drukste tramlijn van Vlaanderen. In de loop van 2017 worden bij De Lijn Oost-Vlaanderen 16 bijkomende Albatrostrams geleverd, die ook met het systeem worden uitgerust. Die eerste nieuwe trams zullen vooral rijden op lijn 1 en lijn 4 (tussen het UZ en Gentbrugge Moscou).

‘We werken niet alleen aan een kwalitatief openbaarvervoersaanbod, maar investeren ook in de beleving van het openbaar vervoer en in de toegankelijkheid van onze voertuigen. Met het nieuwe informatiesysteem hopen we al onze reizigers beter van dienst te zijn’, zegt Davy Van Swael, woordvoerder van De Lijn Oost-Vlaanderen.

Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge