Gentenaars maken goed gebruik van nieuwe tram- en busverbinding

Sinds zondag 6 november 2016 heeft Gent er 2 nieuwe verbindingen bij: nieuwe buslijn 8 (tussen AZ Sint-Lucas en Arteveldepark) en tramlijn 21 die doorrijdt tot in Zwijnaarde. Al in de eerste week vervoert buslijn 8, 4 000 reizigers per dag. De drie nieuwe haltes voor tramlijn 21 zijn goed voor een 1 300 gebruikers.

Nieuwe buslijn 8

De nieuwe buslijn 8 rijdt in Gent sinds 6 november 2016 tussen het AZ Sint-Lucas en het Arteveldepark. Al in de eerste week van de lancering gebruikten op één dag tijd ruim 4 000 reizigers deze lijn. Een gemiddelde buslijn vervoert in Gent 7 800 reizigers per dag. ‘Voor een nieuwe buslijn is dit een goede start. Nog veel reizigers nemen buslijn 5 en weten niet dat buslijn 8 voor een groot deel hetzelfde traject doet. We blijven dus inzetten op extra communicatie. Eens de nieuwe lijn beter bekend geraakt, zullen nog meer reizigers deze lijn nemen’, aldus de woordvoerder van De Lijn Oost-Vlaanderen.

Nieuwe haltes tramlijn 21

Zwijnaarde heeft er sinds 6 november 2016 drie nieuwe haltes bij: Klaartestraat, Molen en Zwijnaarde Bibliotheek. Op een weekdag  telden we ruim 1 300 reizigers die gebruik maakten van deze haltes.

Er was duidelijk nood aan een snellere verbinding met het centrum van Gent.

Verbeterd tram- en busnet in Gent sinds 6 november 2016

Met meer dan 2 km extra dubbelspoor rijdt tram 21 sinds 6 november vlot door tot aan de bibliotheek in Zwijnaarde. Tram 21 rijdt elke dag door Zwijnaarde, op weekdagen om de 10 minuten. Door deze tramverlenging wordt buslijn 5 beperkt tot Nieuw Gent. De nieuwe buslijn 8 rijdt tussen AZ Sint-Lucas en het Arteveldepark. Buslijnen 5 en 8 bedienen een gezamenlijk traject tussen Fratersplein en de Burggravenlaan. Op dit traject kunnen de reizigers om de 7,5 minuten een bus nemen.

Meer weten?

Alle info vind je op delijn.be/gent of in de folder ‘Aangepast tram- en busnet in Gent’.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge