Extra bussen en trams naar het Lichtfestival

Speciaal hop-on / hop-offbiljet voor 3 euro

De Lijn is klaar om van 29 januari tot en met 1 februari honderdduizenden nieuwsgierigen naar het Lichtfestival te brengen. Tijdens dit evenement wordt elke dag vanaf 18 uur geen verkeer meer toegelaten binnen het parcours. Extra bussen en trams van De Lijn brengen de bezoekers tot vlakbij het evenement. Met het speciale hop-on / hop-offbiljet van 3 euro kunnen bezoekers 24 uur onbeperkt gebruikmaken van bussen en trams. Dit biljet is nu al te koop bij de verkooppunten van De Lijn.

 

Extra bussen en trams tot 1 uur

De tram- en buslijnen die randparkings bedienen en tot vlakbij het parcours komen, krijgen een hogere frequentie en rijden tot 1 uur 's nachts. Zo pendelt er om de 5 minuten een tram tussen de Korenmarkt en Flanders Expo. De tramlijnen 4 (Zwijnaarde - Gentbrugge) en 24 (Melle - Rabot) rijden om de 10 minuten. Ook buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 rijden met een hoge frequentie tot op wandelafstand van het parcours van het Lichtfestival.

 

Bereikbaarheid

Wie toch met de wagen komt, kan die best gratis parkeren op een van de randparkings en daarna de bus of tram nemen. Zo zijn er onder andere 4 000 parkeerplaatsen aan Flanders Expo en 700 parkeerplaatsen aan de Blaarmeersen.

  • P+R Flanders Expo telt meer dan 4 000 parkeerplaatsen en ligt vlak naast afrit 14 op de E40. Elke 5 minuten rijdt een tram tot de Korenmarkt.
  • P+R Gentbrugge heeft plaats voor 200 wagens. Vlak aan het viaduct E17 (afrit 10) rijdt tramlijn 24 om de 7 minuten tot het Zuid, vlak naast het parcours.
  • P+R Gentbrugge Arsenaal: E17 afrit 10, op N9 richting Melle geeft plaats aan 200 auto’s.
  • P+R Oostakker op de Antwerpse Steenweg ter hoogte van de supermarkt Carrefour (afrit 3 Oostakker op R4) heeft plaats voor 200 wagens. Buslijnen 17, 18 en 76 rijden om de 15 minuten tot in het centrum.
  • P+R Blaarmeersen telt 700 plaatsen, buslijnen 38 en 39 pendelen om het kwartier tot vlakbij het Lichtfestival.

 

Hop-on / hop-offbiljet

Het speciale hop-on / hop-offbiljet is nu al verkrijgbaar in alle verkooppunten van De Lijn. Voor 3 euro kunnen bezoekers van het Lichtfestival daarmee onbeperkt gebruik maken van de bussen en trams van De Lijn. Alle gewone vervoerbewijzen (abonnementen, Lijnkaarten, sms-tickets) zijn ook geldig tijdens het Lichtfestival.

 

Aanbod Lichtfestival vervangt nachtnet

Het uitgebreide aanbod aan bussen en trams tijdens het Lichtfestival vervangt het nachtnet van donderdag 29 januari tot en met zondag 1 februari. Alle info over over het speciale aanbod tijdens deze 4 dagen festival is terug te vinden op www.delijn.be/gent en op www.lichtfestivalgent.be .

 

Over het Lichtfestival

Het Lichtfestival vindt plaats in het historisch centrum en het kunstenkwartier van Gent. Het parcours van 5 km lang loopt langs vele historische plekken en monumenten o.a. langs het Sint-Pietersplein, Portus Ganda en het Baudelohof en verkent ook minder voor de hand liggende plekjes zoals de nieuw aangelegde Oude Beestenmarkt, het wintercircus Mahy in de Lammerstraat en de achtergevels aan de Muinkkaai.

Een pendeltram van De Lijn tijdens het vorige Lichtfestival in Gent.
Een pendeltram van De Lijn tijdens het vorige Lichtfestival in Gent.
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge