Evergem krijgt nieuwe busverbinding

Vanaf 4 januari rijdt de nieuwe lijn 68 tot Belzele

Deelgemeente Belzele krijgt vanaf 4 januari 2016 een nieuwe busverbinding. Dankzij lijn 68 krijgt de nieuwe wijk in Belzele in de spits en op woensdagmiddag een bus richting Gent.

 

 

Een verbeterd aanbod voor Rieme en Belzele

Op 4 januari 2016 wordt het aanbod in Evergem geoptimaliseerd. In Evergem Rieme worden er extra ritten ingelegd op de lijn 55 van Zelzate naar Gent, want de lijn 55S zal vanaf Zelzate busstation een snellere weg nemen, via de J.F Kennedylaan, naar het centrum van Gent. Noodzakelijk voor de stiptheid van de snellijn 55S.

 

De bestaande lijn 69 wordt herschikt en een nieuwe lijn 68 naar Belzele wordt in het leven geroepen.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: “Dankzij deze nieuwe lijn krijgt de nieuwe wijk in Belzele 2 ochtendspitsritten (éen richting Gent, éen richting Evergem), die ook in de avondspits en op de middag worden uitgevoerd.”

De lijn 69 rijdt vanaf dan rechtstreeks via N9 tussen Waarschoot en Gent Zuid. Wat voor een stipter aanbod zal zorgen.

Burgemeester Joeri De Maertelaere: “Een betere bereikbaarheid van Belzele met het openbaar vervoer is een belangrijk punt in ons Evergemse beleidsplan. De nieuwe buslijn verzekert de basismobiliteit voor onze inwoners van Belzele zowel in de richting Evergem als in de richting Gent. Als gemeentebestuur zijn we blij dat we dankzij de goede samenwerking met De Lijn die belangrijke doelstelling kunnen realiseren.”

 

Gebiedsevaluatie

Schepen Erik De Wispelaere: “De optimalisatie van het openbaar vervoer tussen Belzele en Evergem is het resultaat van de aanhoudende vraag vanuit Evergem en het consequent woord houden van De Lijn na de beloofde gebiedsevaluatie. Daarbij werd duidelijk gesteld dat zou worden nagegaan of de capaciteit van minder gebruikte lijnen kon worden ingezet om het hiaat in Belzele in te vullen. Deze evolutie is zeer positief en een stap in de juiste richting voor de verkeersleefbaarheid in de 4e grootste Evergemse kern Belzele.“

 

Nieuwe reiswegen

Buslijn 68 Evergem – Belzele – Vinderhoute – Gent Zuid heeft volgende haltes in Evergem:

Dorp, Kerkhof, Brielken, Elfputten, Lijnwaadstraat, Molenhoek, Belzele Dorp en Grote Moerstraat. Tijdens de ochtendspits en rond de middag zal een rit richting Gent en een rit richting Evergem rijden. Deze ritten keren in de avondspits en op woensdagmiddag terug.

Buslijn 69 Waarschoot – Gent Zuid zal voortaan rechtstreeks via de N9 tussen Waarschoot en Gent rijden, met uitbreiding tot Eeklo PTI. Deze lijn komt dus niet meer in Belzele Dorp. Tijdens de ochtendspits zal1 rit richting Eeklo PTI en 1 rit richting Gent Zuid rijden. Deze ritten keren in de avondspits en op woensdagmiddag terug.

Buslijn 55 Zelzate – Gent Sint-Pieters blijft onveranderd maar krijgt extra ritten want sneldienst 55S neemt vanaf Zelzate Busstation een snellere weg via de oostkant van het kanaal (Kennedybaan) rechtstreeks naar Gent Dampoort, Zuid en Gent-Sint-Pieters.

 

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Isabelle Colbrandt Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge