E40 deze nacht afgesloten richting Brussel

Werken aan de trambrug in Zwijnaarde

Deze nacht wordt er gewerkt aan de trambrug in Zwijnaarde. Door deze werkzaamheden zal de E40 richting Brussel dicht gaan vanaf 23.15 De werken zullen om 05 uur afgerond zijn waardoor de E40 weer opengesteld kan worden voor alle verkeer.  

Omleiding via R4

Alle verkeer wordt omgeleid naar de R4, via afrit 14 (Sint-Denijs-Westrem) en kan in Merelbeke terug de E40 op.

 

Rekening houden met AAGent-Wolfsburg

De brug naar Zwijnaarde blijft open. Het startuur van de werken werd verlaat om vlot verkeer na de Champions League-match in de Ghelamcoarena te garanderen.

 

Niewe trambrug

In het kader van de uitbreiding van het Gentse tramnet legt De Lijn een nieuwe tramverbinding tussen Gent-centrum en Zwijnaarde. Hiervoor zal de tram de E40, de R4 en de ringvaart kruisen. Dat zal gebeuren door middel van twee nieuwe trambruggen. De nieuwe brug zal enkel gebruikt kunnen worden door trams en fietsers en is voorzien van een dubbelspoor en een apart vrijliggend fietspad. 

Contacteer ons
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Isabelle Colbrandt Woordvoerster De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge