De Lijn voert onderhoudswerken uit in de Jozef Vervaenestraat in Gent - UPDATE

Tramlijn 4 omgeleid op traject Muide-Moscou van 15 tot en met 19 mei 2017 - P+R Moscou bediend door pendelbus

Vrijdag 12 mei 2017 — Vervoermaatschappij De Lijn voert van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei 2017 herstellingswerken uit aan het wegdek langs de tramsporen in de Jozef Vervaenestraat in Gent. Daardoor volgt tramlijn 4 op het traject Muide-Moscou een omleiding en worden de tramhaltes tussen het Ledebergplein en Moscou tijdelijk niet bediend. Lijn 4 rijdt volgende week vanaf het Ledebergplein via de Hovenierstraat verder naar de Brusselsesteenweg, met als tijdelijke eindhalte de stelplaats van De Lijn in Gentbrugge. De Lijn voorziet een pendelbus die de Park-and-Ride Moscou bedient en aansluiting verzekert op tramlijn 4.

Wijzigingen in de reisweg

Door asfalteringswerken kunnen de volgende tramhaltes niet bediend worden vanaf maandag 15 mei 2017, 5 uur, tot en met vrijdag 19 mei 2017, middernacht: Ledebergplein, Botermarkt, Moriaanstraat, Van Ooteghemstraat en Moscou.

Tramlijn 4 volgt een alternatieve reisweg en rijdt vanaf het Ledebergplein via de Hovenierstraat verder naar de Brusselsesteenweg, met als tijdelijke eindhalte de stelplaats van De Lijn in Gentbrugge.

Nachtbus N4 blijft zijn gewone reisweg volgen en ondervindt geen hinder.

 

Pendelbus ontsluit P+R Moscou

Om de P+R Moscou te ontsluiten met het openbaar vervoer, legt De Lijn een pendelbus in, die ook langs alle tramhaltes op het traject Ledebergplein - Moscou rijdt. De pendelbus rijdt tussen 06:30 uur en 20 uur om de 15 minuten in een lus van de Jozef Vervaenestraat over de Hundelgemsesteenweg naar de Ledebergstraat, en vervolgens via de Hovenierstraat over de Brusselsesteenweg naar de Oefenpleinstraat.

Reizigers die hun wagen parkeren op de P+R Moscou en naar het centrum van Gent willen, nemen de pendelbus aan de halte Moscou, en stappen aan de halte Ledebergplein over op tramlijn 4.

Wie vanuit het stadscentrum naar de P+R Moscou wil, neemt tramlijn 4 tot aan de tijdelijke halte Stelplaats en stapt daar over op de pendelbus richting P+R Moscou.

 

Beperkte hinder voor het verkeer

Het autoverkeer kan in de Jozef Vervaenestraat beperkte hinder ondervinden van de werkzaamheden, maar kan de werfzone beurtelings kruisen.

 

Meer informatie

Reizigers kunnen voor meer informatie over de dienstregeling terecht op http://www.delijn.be.