De Lijn voert onderhoudswerken uit in de Jozef Vervaenestraat in Gent

Tramlijn 4 omgeleid op traject Muide-Moscou van 15 tot en met 19 mei 2017

Vervoermaatschappij De Lijn voert van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei 2017 herstellingswerken uit aan het wegdek langs de tramsporen in de Jozef Vervaenestraat in Gent. Daardoor volgt tramlijn 4 op het traject Muide-Moscou een omleiding en worden de haltes tussen het Ledebergplein en Moscou tijdelijk niet bediend. Lijn 4 rijdt volgende week vanaf het Ledebergplein via de Hovenierstraat verder naar de Brusselsesteenweg, met als tijdelijke eindhalte de stelplaats van De Lijn in Gentbrugge.

Wijzigingen in de reisweg

Omdat het gaat om asfalteringswerken, kunnen de volgende tramhaltes niet bediend worden vanaf maandag 15 mei 2017, 5 uur, tot en met vrijdag 19 mei 2017, middernacht: Ledebergplein, Botermarkt, Moriaanstraat, Van Ooteghem en Moscou.

Naast de kerk op het Ledebergplein voorziet De Lijn een tijdelijke tramhalte. De stelplaats van De Lijn in Gentbrugge wordt tijdelijk de eindhalte van tramlijn 4.

De omleiding geldt enkel voor de tram. Omdat er alleen overdag wordt gewerkt, volgt nachtbus N4 zijn normale reisweg tussen het Ledebergplein en Moscou.

 

Tijdelijk geen trambediening van de P+R Moscou

Tijdens de werken zal de Park-and-Ride Moscou niet bediend worden door tramlijn 4. De Lijn raadt gebruikers van die P+R aan om tijdelijk uit te wijken naar andere parkeerterreinen in de buurt, zoals de P+R Gentbrugge en de P+R Arsenaal. Van daaruit kunnen reizigers tramlijn 21/22 nemen aan de haltes P+R Gentbrugge en P+R Arsenaal, of tramlijn 4 aan de halte Stelplaats in Gentbrugge.

 

Beperkte hinder voor het verkeer

Het autoverkeer kan in de Jozef Vervaenestraat beperkte hinder ondervinden van de werkzaamheden, maar kan de werfzone beurtelings kruisen.

Contacteer ons
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge