De Lijn start nieuw schooljaar met aangepaste dienstregeling en nieuwe trams

Samen met de vele scholieren, studenten en hun ouders stoomt ook De Lijn zich klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Vanaf vrijdag 1 september schakelt De Lijn over naar de dienstregeling tijdens schoolperiodes. Voor reizigers betekent dat: meer bussen en trams dan tijdens de zomermaanden. Tegelijkertijd voert de vervoermaatschappij enkele kleine aanpassingen door aan de dienstregeling. In september neemt De Lijn ook de laatste nieuwe Albatrostrams in Gent in dienst, waardoor 27% meer mensen de tram zullen kunnen nemen dan begin dit jaar.

Aangepaste dienstregeling

Vanaf vrijdag 1 september herneemt het ‘gewone’ leven voor heel wat scholieren en pendelaars. Ook De Lijn maakt dan een omslag en breidt haar aanbod uit tegenover de zomermaanden.

Tegelijkertijd past De Lijn haar aanbod licht aan, om het beter te laten aansluiten op de noden van reizigers. Het kan bijvoorbeeld dat een bus vanaf 1 september enkele minuten eerder vertrekt, om eenvoudiger de aansluiting te verzekeren op een andere lijn. De aanpassingen aan de dienstregeling zijn minimaal en verschillen van lijn tot lijn.

Reizigers kijken best vooraf of er wijzigingen zijn op hun verbinding. Dat kan via de routeplanner op de website www.delijn.be. Ze kunnen ook bellen naar het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/minuut) of de app van De Lijn gebruiken (beschikbaar voor iPhone en Android).

 

Meer reizigerscapaciteit in Gent dankzij nieuwe Albatrostrams

Begin september wordt in Gent de laatste Albatrostram geleverd in een reeks van 16. De 16 nieuwe extralange lagevloertrams vervangen de kleinere en oudere PCC’s.

De tramvloot van De Lijn in Oost-Vlaanderen bestaat binnenkort uit 26 Albatrostrams (met plaats voor 300 reizigers), 41 Hermelijnen (met plaats voor 200 reizigers) en 6 PCC’s (met plaats voor 80 reizigers). Die bedienen tramlijnen 1, 2 en 4. Lijn 1, tussen Flanders Expo en Evergem, wordt uitsluitend nog met Albatrostrams bediend. Op lijn 4, op de as tussen het Universitair Ziekenhuis en Muide, rijden Albatrostrams en Hermelijnen. Op de as Gentbrugge Moscou - Muide van lijn 4 rijden voornamelijk Hermelijnen en de laatste overgebleven PCC’s. Op lijn 2 ten slotte, tussen Melle Leeuw en Zwijnaarde, rijden bijna uitsluitend nog Hermelijnen.

Dankzij de nieuwe, grotere voertuigen kan De Lijn op het hele Gentse tramnet nu 27 % meer reizigers vervoeren dan begin dit jaar. Voor reizigers betekent meer capaciteit meer comfort.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge