De Lijn past tramhaltes lijn 2 en 4 aan voor de Albatros

Vanaf 9 april 2018

De Lijn wenst de haltes van tramlijn 2 en 4 maximaal toegankelijk te maken voor Albatrostrams. De vervoersmaatschappij heeft daarvoor in overleg met stad Gent een plan klaar. De realisatie zal vanaf 9 april gefaseerd gebeuren. In totaal worden een dertigtal haltes aangepast. De werken zullen vermoedelijk 13 maanden in beslag nemen.

De Lijn nam in 2017 16 nieuwe extralange lagevloertrams in dienst in Gent. De Albatrostrams werden niet alleen ingezet op lijn 1 maar ook op het traject UZ – Muide van lijn 4. Met de komst van de nieuwe trams steeg de capaciteit op het hele Gentse tramnet met maar liefst 27%. Om de nieuwe voertuigen snel en volwaardig in te zetten op lijn 4 werden kleine aanpassingen uitgevoerd aan verschillende haltes. Hierdoor kunnen reizigers veilig op- en afstappen. De haltes van lijn 1 zijn al zo veel mogelijk afgestemd op de Albatros. Om de tramperrons van lijn 2 en 4 optimaal toegankelijk voor Albatrostrams te maken zijn grotere ingrepen vereist. Hiervoor heeft De Lijn nu een plan klaar. De realisatie van dat plan zal gefaseerd gebeuren, zonder hinder voor het huidige tramverkeer en ongeveer 13 maanden duren. De aannemer start op 9 april. De haltes Rozemarijnbrug en Galgenberg worden als eerste aangepast.

“Extra capaciteit en toegankelijke perrons dragen bij tot een beter comfort voor onze reizigers. De Lijn voorziet daarom aan haltes soms lichte aanpassingen zoals het verlengen en verhogen van het perron. Waar nodig en mogelijk ondergaan andere perrons dan weer een complete metamorfose. In totaal zullen een dertigtal haltes worden aangepast.”, zegt woordvoerster Marianne Thysebaert.

De aard en duur van de hinder zal verschillen per halte. Het tramverkeer zelf zal niet onderbroken worden. Waar mogelijk blijft de halte tijdens de werkzaamheden in dienst. In de andere gevallen zal waar mogelijk een tijdelijke halte worden voorzien. Dit om de hinder en impact voor de reizigers zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers zullen o.a. geïnformeerd worden via pancartes aan de haltes en via de website delijn.be. Ook de buurtbewoners worden vooraf geïnformeerd.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge