De Lijn past dienstregeling tramlijn 2 in Gent aan voor Braderie Publique

Van 1 juni tot en met 4 juni 2017, telkens van 9 tot 19 uur

Woensdag 31 mei 2017 — In Gent vindt vanaf 1 juni tot en met 4 juni 2017 Braderie Publique plaats. Onder meer de handelaars van de Brabantdam en de Vogelmarkt zetten dan hun kraampjes buiten. De trams van lijn 2 (Zwijnaarde – Gent Sint-Pieters – Melle Leeuw) volgen daardoor op die dagen een aangepaste reisweg tussen 9 en 19 uur. Een deel van het originele traject van tramlijn 2 wordt bediend met een pendelbus.

Door de braderie rijdt tram 2 vanaf 1 juni tot en met 4 juni 2017, van 9 tot 19 uur, in omleiding tussen het Lippensplein en het station Gent Sint-Pieters. De tram rijdt dan via de Korenmarkt en de Nederkouter.

Om de reguliere haltes van tramlijn 2 in die periode te bedienen, legt De Lijn een pendelbus in. Die rijdt elk kwartier tussen de Zonnestraat en het station Gent Sint-Pieters. De pendelbus bedient de haltes Meersstraat, Koning Albertbrug, Bijlokehof, Bernard Spaelaan, Rozemarijnbrug, Galgenberg, Oude Houtlei en Zonnestraat. Reizigers kunnen overstappen van de pendelbus naar tramlijn 2 en omgekeerd aan het tijdelijk perron 18 van het station Gent Sint-Pieters en aan de halte Zonnestraat.

De halte Vogelmarkt wordt tijdens die periode niet bediend door tramlijn 2 of de pendelbus. Reizigers kunnen gebruikmaken van de dichtstbijzijnde haltes Zonnestraat (pendelbus) of Lippensplein (tramlijn 2 of tramlijn 4).

Meer informatie

Voor alle informatie met betrekking tot de dienstregeling van tramlijn 2 kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be. Reizigers kunnen ook bellen naar het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/minuut) of de app van De Lijn gebruiken (beschikbaar voor iPhone en Android).

Davy Van Swael Woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen