De Lijn past dienstregeling in Oost-Vlaanderen aan tijdens examenperiode

Vanaf maandag 12 juni 2017

Donderdag 8 juni 2017 — Voor heel wat scholieren start de examenperiode. De Lijn past daarom haar dienstverlening in Oost-Vlaanderen aan zodat leerlingen na hun examen snel terug thuis raken. Rond de middag rijden daarom extra bussen uit. Vanaf 27 juni rijdt De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Waar nodig, worden wel nog extra ritten ingelegd. Een gedetailleerd overzicht van de examendienstregeling is te vinden op www.delijn.be

Verhoogd aanbod ’s middags om scholieren naar huis te brengen

Omdat tijdens de examens de meeste scholieren ’s middags al naar huis gaan, verhoogt De Lijn dan haar aanbod. De specifieke schoolritten van ’s avonds worden tijdens de examenperiode verschoven naar de middag. Dat is het geval op 99 van de 151 Oost-Vlaamse buslijnen. De aangepaste dienstregeling geldt vanaf maandag 12 juni 2017 tot en met maandag 26 juni 2017.

Vervroegde vakantieregeling vanaf dinsdag 27 juni

De meeste leerlingen hebben na hun examens vrijaf. Daardoor zijn de schoolritten dan erg laag bezet. Daarom zal De Lijn in Oost-Vlaanderen, in overleg met de scholen, de bussen en trams al volgens vakantiedienstregeling laten rijden vanaf dinsdag 27 juni 2017.

Dienstregeling raadplegen

Voor alle informatie met betrekking tot de dienstregeling kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be. Reizigers kunnen ook bellen naar het infonummer 070 220 200 (€ 0,30/minuut) of de app van De Lijn gebruiken (beschikbaar voor iPhone en Android).

Davy Van Swael Woordvoerder at De Lijn Oost-Vlaanderen