De Lijn legt 35 gratis feestbussen in op Oudejaarnacht

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen

Wie op oudejaarsnacht graag een stapje in de wereld zet, hoeft zich geen zorgen te maken over het vervoer. De Lijn legt in Oost-Vlaanderen immers 35 extra feestbussen in, om feestvierders veilig op hun bestemming te brengen. Dankzij de Provincie Oost-Vlaanderen zijn die bussen gratis.

De feestbussen van De Lijn doorkruisen de hele provincie Oost-Vlaanderen en rijden tot in de vroege uurtjes. Tal van evenementen en fuiven, zoals Big Bang in De Casino in Sint-Niklaas, Xtravaganza in Aalst, Feest! In Deinze, Exit in Lokeren of Utopia in Gent, zijn vlot bereikbaar met de feestbussen.

Regio Gent

In de regio Gent rijden 17 feestlijnen. Alle feestbussen komen samen aan Gent-Zuid. Van daar kunnen feestvierders overstappen op een andere feestbus. De bussen rijden bijvoorbeeld tot in Wetteren, Lokeren, Eeklo, Zomergem, Oudenaarde, Deinze, Zelzate en Nevele.

In Gent rijdt bovendien het gewone nachtnet zoals op andere dagen, maar dat is niet gratis.

Regio Waasland

In het Waasland rijden 10 feestlijnen. Overstappen op een andere feestbus is mogelijk aan de halte Sint-Niklaas

Markt en aan de halte Sint-Niklaas Station. De bussen in het Waasland brengen feestvierders van Sint-Niklaas tot bijvoorbeeld Gent, Lokeren, Dendermonde en Antwerpen Linkeroever.

Regio Dender

In de regio Dender rijden 8 feestlijnen. Reizigers kunnen overstappen op een andere feestbus aan het knooppunt Aalst Station. Van daar kunnen ze rijden tot bijvoorbeeld Gent, Dendermonde, Merchtem, Ninove en Herzele.

Vooraf plannen om te reizen zonder zorgen

Wie helemaal zorgeloos wil reizen, plant zijn reis best vooraf via de website www.delijn.be/oudejaar. Daar vindt u de halteplaatsen per gemeente. U kunt er ook een overzicht downloaden van alle bediende haltes, dienstregelingen en evenementen in de buurt.

De feestbussen van De Lijn zijn gratis dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Alle andere lijnen in Oost-Vlaanderen zijn betalend, ook het nachtnet in Gent. Reizigers kunnen voor die lijnen een speciaal oudejaarsnachtbiljet kopen. Voor 3 euro kunnen ze onbeperkt reizen vanaf 31 december 2016 om 18 uur tot 1 januari 2017 om middernacht. Het oudejaarsnachtbiljet kan vooraf worden gekocht in de grote verkoopautomaten van De Lijn en in de Lijnwinkels. Ook andere vervoerbewijzen (lijnkaarten, abonnementen en sms-tickets) zijn geldig.

Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge