De Lijn is klaar voor de Gentse Feesten

Veilig en vlot naar de Feesten met nieuwe tariefformules en uitgebreid aanbod

De Lijn staat weer paraat om feestvierders veilig en vlot van en naar de Gentse Feesten te brengen: extra aanbod van trams en bussen, frequente pendels van en naar de belangrijkste Park+Ride-zones en 12 Feestenbussen die 's nachts van Gent Zuid naar omliggende gemeentes rijden. Nieuw dit jaar zijn de speciale Feestformules. Dit zijn vervoerbewijzen op maat, zoals een 10 dagenpas en een speciaal SMS-ticket 'Gentse Feesten'.

Nieuwe Feestformules

Dit jaar zijn er nieuwe tariefformules: of je nu eenmalig, enkele keren of elke dag naar de Feesten gaat, er is voor iedereen een vervoerbewijs op maat.

Met het SMS-ticket’ Gentse Feesten’ reis je voor 3,50 euro heen en terug naar de Feesten. SMS voor je opstapt ‘DLG’ naar 4884. Het SMS-ticket is 12 uur geldig.

Voor wie 10 dagen komt feesten is er nu een tiendagenpas. Voor 28 euro kun je dan gedurende de hele Gentse Feesten onbeperkt reizen met De Lijn in Oost-Vlaanderen.

Ook het evenementenbiljet 'Heen en Terug' blijft een mogelijke optie: dit kost 5 euro voor volwassenen. Nieuw dit jaar is het evenementenbiljet voor kinderen tot 12 jaar voor 3 euro.

Wie parkeert aan het Sint-Pietersstation kan opnieuw gebruik maken van het voordeeltarief B-parking + tram/bus naar het centrum. Het parkeerticket kost 15 euro en er kunnen tot vier inzittende personen meereizen.

 

Een ruim aanbod

Op de drukste dagen zet De Lijn meer dan honderd voertuigen in om de feestvierders veilig te vervoeren. De belangrijkste stadslijnen rijden bovendien langer dan normaal, ook na 1 uur. Wie iets verder woont en langer wil feesten, kan rekenen op 12 speciale Feestenbussen. Die rijden tot 4 uur ’s nachts naar tal van bestemmingen rond Gent, van Zelzate tot Gavere en van Nevele tot Wetteren. Let wel: de bussen en trams rijden, uit veiligheidsoverwegingen, net als de voorbije jaren niet meer door het centrum vanaf 14 uur. Pendeltram 1 blijft wel opnieuw de klok rond het centrum bedienen en dit al vanaf vrijdag 15 juli om 18 uur.

 

Auto+feesten = Park+Ride

Feestvierders kunnen hun wagen (gratis) laten staan op een van de Park+Ride parkings en daar vlot overstappen op een tram of bus die hen tot in hartje Gent brengt. Dé ideale parking is Flanders Expo, met meer dan 2 300 plaatsen en pendeltram 1 die de bezoekers elke 5 minuten en de klok rond van en naar het centrum brengt. Ook de Park+Ride Gentbrugge (E17), Gentbrugge Arsenaal en Oostakker zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Zonder parkeerstress wordt het nog leuker feesten.

 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.delijn.be.

Daarnaast verspreidt De Lijn 55 000 brochures met een gedetailleerd overzicht van het Gentse Feestenaanbod.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge