De Lijn geeft al 40 000 sms-tickets weg

Oproep om Gent te ontdekken met het openbaar vervoer schot in de roos

De voorbije twee weken registreerden meer dan 10 000 reizigers zich bij De Lijn voor 4 gratis sms-tickets. Daarmee kunnen zij het openbaar vervoer in Gent uittesten in de maand april. De Lijn lanceerde de actie met het oog op de invoering van het Gentse Circulatieplan. Dat voorziet meer ruimte voor het openbaar vervoer, wat stiptere en vlottere bus- en tramverbindingen moet opleveren.

 

Met de invoering van het Circulatieplan op 3 april is de verkeerssituatie in Gent grondig gewijzigd  voor automobilisten. Een aantal straten is ‘geknipt’ voor het autoverkeer, waardoor de stad in sectoren is verdeeld. Automobilisten kunnen de stad nog in, maar kunnen enkel via de Stadsring van de ene sector naar de andere.

De knippen voor het autoverkeer gelden niet voor de bussen en trams van De Lijn. Zij doorkruisen de verschillende sectoren en brengen reizigers vlot naar alle plekken binnen de Stadsring, ook de autovrije binnenstad. Ook het eenrichtingsverkeer dat op bepaalde plaatsen werd ingevoerd, zorgt voor vlottere tram- en busverbindingen. De voertuigen van De Lijn blijven er immers in beide richtingen rijden.

 

‘Mijn lijn, vlot door Gent’

Om die troeven in de kijker te zetten, lanceerde De Lijn de campagne ‘Mijn lijn, vlot door Gent’. Wie zich registreerde via de website van De Lijn, kon daar 4 gratis sms-tickets aanvragen om het openbaar vervoer naar en in Gent uit te proberen tijdens de maand april. Na nauwelijks twee weken gingen zo al meer dan 40 000 gratis sms-tickets de deur uit.

Dirk Busschaert, directeur De Lijn Oost-Vlaanderen: ‘Met deze actie willen we meer reizigers verleiden om het openbaar vervoer te gebruiken. De bussen en trams van De Lijn zijn immers de vlotste manier om je naar en in Gent te verplaatsen. We zijn dan ook verheugd dat de actie zo aanslaat.’

Wie nog van de actie wil profiteren, wacht best niet te lang meer om de gratis sms-tickets aan te vragen. Dat kan via www.delijn.be/vlotdoorgent.

Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge