De Lijn brengt meer mensen dan ooit naar de Gentse Feesten

Meer dan 370 000 feestvierders gebruiken speciaal bus- en tramaanbod

Maandag 24 juli 2017 — De Gentse Feesten 2017 waren voor vervoermaatschappij De Lijn een absolute topeditie. De Lijn bracht met haar speciaal bus- en tramaanbod 370 129 reizigers naar de feestenzone en terug. Dat is 24 % meer dan vorig jaar en een absoluut record.

Pendeltram

Speciaal voor de Gentse Feesten liet De Lijn de klok rond een pendeltram rijden tussen Flanders Expo en de Korenmarkt, via het station Gent Sint-Pieters. De pendeltram vervoerde de voorbije tien dagen 347 068 reizigers. Dat is 24 % meer dan vorig jaar.

Feestenbussen

Daarnaast vertrokken elke nacht om 00:30 uur, 02:15 uur en 4 uur speciale Feestenbussen aan Gent Zuid naar 12 bestemmingen in de regio rond Gent. De Feestenbussen vervoerden deze editie 23 061 reizigers, 25 % meer dan vorig jaar.

De meesten daarvan namen de bus in de richting van Beervelde (via de P+R Oostakker), Eeklo, Gavere en Assenede.

Ook het gewone vervoersaanbod werd aangepast voor de Gentse Feesten: alle tramlijnen en de belangrijkste stadslijnen reden langer dan normaal. De Lijn stelt ook een hoger gebruik van die lijnen vast.

Recorddag en andere topdagen

De Lijn verbrak tijdens deze editie van de Gentse Feesten een dagrecord: op vrijdag 21 juli namen 50 264 feestvierders de pendeltram of een van de Feestenbussen. Andere topdagen waren zaterdag 15 juli (47 532 reizigers) en donderdag 20 juli (45 122 reizigers).

Veilig, vlot en comfortabel reizen

De Lijn legde voor deze editie enkel haar grootste en comfortabelste trams in om te pendelen tussen Flanders Expo en de Korenmarkt.

Davy Van Swael, woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen: 'Dankzij de nieuwe extralange trams die dit jaar werden geleverd, konden we voor het eerst elke rit op de pendeltramlijn uitvoeren met onze grootste voertuigen. Daardoor steeg onze totale vervoercapaciteit naar 3 600 plaatsen per uur in elke richting. Meer nog dan op de cijfers zijn we trots op de kwaliteit van onze dienstverlening, die de afgelopen tien dagen vlekkeloos was.'

Sinds vanmorgen 5 uur rijdt alle tram- en busverkeer in Gent terug volgens de normale vakantiedienstregeling.