De Lijn brengt je tot in het hart van Aalst Carnaval

Extra aanbod op 11, 12 en 13 februari 2018

Woensdag 7 februari 2018 — Zorgeloos carnaval vieren, dat kan met De Lijn. Om alle feestvierders naar hartje Aalst te brengen, zet De Lijn extra bussen in op zondag 11 februari. Wie graag tot in de late uurtjes blijft, kan gebruik maken van gratis nachtbussen op 11, 12 en 13 februari om veilig terug thuis te raken. Door de festiviteiten vertrekken de bussen in Aalst in de omgeving van de Sint-Annabrug, en niet aan het busstation. Kom je toch met de wagen? Dan kan je ook dit jaar dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst je auto gratis kwijt op één van de bedrijventerreinen aan de rand van de stad en verder reizen richting feestgedruis met de gratis pendelbussen.

Vlot en veilig naar de carnavalstoet

Wie de stoet niet wil missen zondag, kiest best voor het openbaar vervoer.

De Lijn zet extra bussen in om reizigers tijdig en vlot naar de feestzone te brengen. Er worden dan extra ritten voorzien op lijnen 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214. Op deze vaste lijnen gelden de normale tarieven.

Wie met de auto komt, kan die kwijt op de industrieterreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem. Er  vertrekt elke 12 minuten een bus richting stadscentrum. Er zijn heenritten van 12 tot 16.45 uur, terugrijden kan van 17 tot 22.00 uur. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn zowel de parkings als de pendelbussen gratis.

Op maandag en dinsdag rijden de bussen volgens vakantiedienstregeling. Verschillende buslijnen volgen ook een alternatieve route omwille van de festiviteiten. We raden reizigers aan om hun verplaatsing steeds vooraf te plannen aan de hand van onze routeplanner op delijn.be. Op deze vaste lijnen gelden de normale tarieven. Reizigers kunnen tijd winnen door hun ticket vooraf aan te kopen. Een m-ticket via de app heb je al voor 1,80 euro per rit of betaal per sms. Sms DL naar 4884. Je ticket kost 2,15 euro (incl. operatorkost) en is net zoals het m-ticket 60 min. geldig.

Gratis nachtbussen

Ook feestneuzen die het graag laat maken, kunnen op De Lijn rekenen. Zondag-, maandag- en dinsdagnacht rijden nachtbussen vanaf de omgeving van de Sint-Annabrug naar verschillende bestemmingen rond Aalst. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn ook deze 9 nachtlijnen gratis.

Tijdelijk busstation

Door de festiviteiten vertrekken de bussen in Aalst in de omgeving van de Sint-Annabrug/Frits De Wolfkaai – Hoge Vesten – Walstraat en Leo Gheeraerdtslaan, en niet aan het busstation zoals gewoonlijk.

Lijnwinkel gesloten

Door de festiviteiten op en rond het Statieplein zal de Lijnwinkel Aast gesloten zijn van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari.

Meer informatie

Meer informatie en de volledige dienstregeling staat in de speciale carnavalsfolder van De Lijn. Deze zijn verkrijgbaar in de Lijnwinkel Aalst, en op heel wat plaatsen in Aalst en omgeving. De folder is ook online beschikbaar op www.delijn.be. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

 

Campagnebanner
Campagnebeeld
Marianne Thysebaert Woordvoerster at De Lijn Oost-Vlaanderen