De Lijn brengt in Oost-Vlaanderen 14 700 reizigers veilig van oud naar nieuw

Afgelopen oudejaarsnacht vervoerde De Lijn in Oost-Vlaanderen 14 700 reizigers. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen maakten 13 200 reizigers gratis gebruik van de 35 feestlijnen die in de hele provincie werden ingelegd. Het nachtnet in Gent vervoerde daarbovenop 1 500 feestvierders.

 

51 chauffeurs op 43 trajecten

Ook dit jaar konden feestvierders in de overgang van oud naar nieuw rekenen op De Lijn. De vervoersmaatschappij zette tijdens oudejaarsnacht 51 chauffeurs en voertuigen in op 43 trajecten doorheen Oost-Vlaanderen.

35 feestlijnen doorkruisten de hele provincie tot in de vroege uurtjes en maakten tal van evenementen en fuiven bereikbaar met het openbaar vervoer. Reizigers konden gratis opstappen dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast reed in Gent ook het normale nachtnet.

Cijfers per regio

Regio Gent

In de regio Gent reden 17 speciale feestlijnen, die te herkennen waren aan hun F-nummer. 7 500 reizigers maakten er gebruik van. Feestlijn 14, een pendeldienst tussen de Korenmarkt en het station Gent-Sint-Pieters, spande de kroon met 1 250 reizigers. De populairste streekverbinding was die tussen Eeklo en Gent (F 17), met 625 reizigers. Ook de lijnen Gent – Zomergem (F8), Gent – Assenede (F6)  en Gent – Nazareth (F2) vervoerden meer dan 500 reizigers. Het nachtnet in Gent vervoerde 1 500 feestvierders. In totaal vervoerde De Lijn in de regio Gent dus 9 000 reizigers tijdens oudejaarsnacht. Dat is 4% minder dan vorig jaar.

Regio Aalst

Ook in de Denderstreek reden gratis feestbussen. 2 900 reizigers maakten er gebruik van de acht feestlijnen. Dat is een stijging met 11% in vergelijking met vorig jaar. Het traject Aalst – Dendermonde (F1), met tussenhalte aan de Oktoberhallen in Wieze, scoorde met 950 reizigers het hoogst.

Regio Sint-Niklaas

In het Waasland reden 10 feestbussen uit. Samen vervoerden ze 2 800 feestvierders, 14% meer dan vorig jaar. Met 1 100 reizigers was de verbinding Sint-Niklaas – Antwerpen Linkeroever (lijnen F8 en F10) het populairst.

 

Fotograaf Jef Boes
Fotograaf Jef Boes
Contacteer ons
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Davy Van Swael Woordvoerder, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge