De Lijn beleeft beste dag ooit tijdens de Gentse Feesten

Meer dan 50 000 reizigers gebruiken speciaal tram- en busaanbod

Zaterdag 22 juli 2017 — De Lijn vervoerde op de nationale feestdag voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 50 000 reizigers op één dag met het speciale bus- en tramaanbod dat wordt ingelegd voor de Gentse Feesten. Het vorige record, dat dateert van vrijdag 23 juli 2010, werd daarmee verbroken. Toen stond de teller op 48 228, nu op 50 264.

Pendeltram

Speciaal voor de Gentse Feesten laat De Lijn de klok rond een pendeltram rijden tussen Flanders Expo en de Korenmarkt, via het station Gent Sint-Pieters. De pendeltram vervoerde op 21 juli 47 480 reizigers.

Feestbussen

Daarnaast vertrekken elke nacht om 00:30 uur, 02:15 uur en 4 uur speciale feestbussen aan Gent Zuid naar 12 bestemmingen in de regio rond Gent. De feestbussen vervoerden op de nationale feestdag 2 784 reizigers. De meesten daarvan namen de bus in de richting van Beervelde (met bediening van de P+R Oostakker) en Eeklo.

Ook het gewone vervoersaanbod werd aangepast voor de Gentse Feesten: alle tramlijnen en de belangrijkste stadslijnen rijden langer dan normaal. De Lijn stelt ook een hoger gebruik van die lijnen vast.

Davy Van Swael, woordvoerder De Lijn Oost-Vlaanderen: ’21 juli was een absolute recorddag voor De Lijn. We hebben de voorbije acht dagen ook al bijna evenveel reizigers vervoerd met ons extra aanbod als vorig jaar tijdens de volledige Gentse Feesten: bijna 300 000 reizigers. En wat ook belangrijk is: alles verloopt bijzonder vlot en zonder incidenten. We hopen die lijn door te trekken voor de laatste dagen.’