Aalsterse Carnavalisten kiezen massaal voor de bus

De Lijn vervoert 19 000 feestvierders voor Aalst Carnaval

Na drie dagen feestgedruis is Aalst Carnaval voor De Lijn meer dan geslaagd. In totaal maakten 19 000 reizigers gebruik van het speciale aanbod van De Lijn. Dat is 8% meer dan vorig jaar. De Lijn zette op zondag extra bussen in en voorzag ook nachtbussen tijdens de driedaagse van Carnaval Aalst.

Extra busritten en gratis pendelbussen op zondag

Om reizigers vlot en veilig naar de Carnavalstoet te brengen, legde De Lijn zondag extra busritten in op de lijnen 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214, bovenop de normale zondagsdienstregeling. De Lijn telde bijna 10 600 reizigers op alle busritten, 700 meer dan vorig jaar.

Wie met de auto kwam, kon die kwijt op de industrieterreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem. Bezoekers van Aalst Carnaval werden van daar met pendelbussen naar het stadscentrum gebracht. Bijna 6 800 feestvierders namen de pendelbus, 450 meer dan vorig jaar. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst waren zowel de parking als de pendelbussen gratis.

Gratis nachtbussen tijdens de driedaagse

De Lijn voorzag daarnaast nachtbussen op zondag-, maandag- en dinsdagnacht. Die reden vanaf de omgeving van de Sint-Annabrug in Aalst naar verschillende bestemmingen rond de stad. Ook deze 9 nachtlijnen waren gratis dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst. De nachtbussen vervoerden in totaal meer dan 1 600 reizigers, 250 meer dan vorig jaar. Met 860 reizigers was zondag de populairste avond.

Contacteer ons
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Marianne Thysebaert Woordvoerster, De Lijn Oost-Vlaanderen
Over De Lijn Oost-Vlaanderen

Over De Lijn in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werken iets meer dan 1 500 mensen voor De Lijn. De vloot in eigen beheer omvat zowat 450 bussen en 85 trams. Samen met de chauffeurs van de privé-exploitanten verzekeren de medewerkers van De Lijn elke dag de dienstverlening op ongeveer 160 vaste buslijnen over de hele provincie en 3 tramlijnen in Gent. Jaarlijks vervoeren ze bijna 109 miljoen reizigers en leggen ze in de provincie ongeveer 40 miljoen kilometer af.

De Lijn Oost-Vlaanderen
Brusselsesteenweg 361
9050 Gentbrugge