300 000 reizigers met De Lijn naar de Gentse Feesten

Op 1 na beste editie van afgelopen 5 jaar

Dinsdag 26 juli 2016 — De Lijn heeft een massa feestvierders naar de Gentse Feesten gebracht. Zo’n 300 000 feestvierders maakten gebruik van het extra aanbod op tramlijn 1 en van de Feestenbussen om naar de Feesten te trekken. De pendeltram tussen Flanders Expo en de Feestenzone vervoerde 281 000 reizigers en de Feestenbussen 19 000. Deze editie is - op 2015 na - de beste van de afgelopen 5 jaar.

Reizigersaantallen

281 000 reizigers namen de pendeltram tussen P&R Flanders Expo, Gent Sint-Pietersstation en het centrum.  Dankzij de inzet van de Albatrossen verliep het vervoer van de reizigers zeer vlot. De Feestenbussen vervoerden 19 000 feestvierders van aan het Zuid naar 12 bestemmingen in de regio rond Gent. Feestbus 5 naar Beervelde die ook P&R Oostakker bediende en Feestbus 11 naar Gavere waren het populairst. Ook van de overige tram- en buslijnen in en rond Gent maakten heel wat reizigers gebruik.

 

Tickets

Gedurende de volledige Gentse Feestenperiode verliep de dienstverlening vlot. Reizigers kochten meer dan andere jaren hun vervoerbewijs op voorhand. Het speciale Gentse Feesten SMS-ticket (12 uur geldig) was een schot in de roos.

De Lijn wenst haar personeel te bedanken voor hun inzet, alsook de stad Gent en de vele partners voor de goede samenwerking.

Marianne Thysebaert Woordvoerder at De Lijn Oost-Vlaanderen